Sabancı

8’nci Uluslararası Yenice Kupası Dağ Bisiklet yarışları start aldı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
10 Ağustos, 2018 17:00 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 29
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Yenice Kaymakamlığı ve Yenice Belediyesi’nin sponsorluğunda organize edilen ve bu yıl sekizincisi yapılan Uluslararası Yenice Kupası Dağ Bisiklet yarışları start aldı.
Point To Point (Maraton) yarışı ile 8. Uluslararası Yenice Kupası Dağ Bisiklet yarışlarının startı Hükümet Konağı önünden Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel ve Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın start vermesiyle başladı. Bütün kategorilerin aynı anda yapıldığı tek yarışlar olan Uluslararası Yenice Kupası Dağ Bisiklet yarışlarının ilçe merkezinden başlayıp ıhlamur terasta sona eren yarışların ilk bölümünde Point To Point yarışına Ukrayna’dan 5, İran’dan 3 ve Yunanistan’dan 2 olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerden gelen 32 sporcu katıldı. Point To Point (Maraton) yarışında sporcular Hükümet Konağı önünden başlayan yarışta sporcular 48 kilometrelik parkurda pedal çevirdiler. Üç gün sürecek olan bisiklet yarışlarını startını veren Kaymakam Muhammet Fatih Demirel sporculara Yenice hakkında bilgiler vererek Yenice’nin yüzde 87’sinin ormanlarla kaplı olduğunu belirterek ilçenin orman varlığı bakımından Türkiye’de birinci ilçe konumunda olduğunu söyleyerek yarışmacılara başarılar diledi.
Belediye Başkanı Zeki Çaylı ise , “Uluslararası Yenice Kupası Dağ Bisiklet yarışlarının ilçemize katkısı olacağına inandığımız için inşallah 8-9-10 derken müteselsilen devam ettiririz. Sporcularımızda ilçemize gelerek buradan aldıkları güzel intibaları gittikleri yerlerde bizim gönüllü turizm elçimiz olarak anlatmasını özellikle istirham ediyoruz. Başarılı bir yarış geçirmelerini, kazasız belasız sağlıklı bir yarışla sonlandırılmasını temenni ediyorum” diyerek yarışmacılara başarılar diledi.
8. Uluslararası Yenice Kupası Dağ Bisiklet yarışları 3 gün boyunca devam edecek ve yarışlara 120’nin üzerinde sporcu katılması bekleniyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’nun girişine modern kavşak

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
06 Kasım, 2026 16:24 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 240
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

AK Parti Karabük heyeti, Safranbolu ilçesinde yürütülen yol ve kavşak çalışmalarını yerinde inceledi.
Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç , Safranbolu girişinde Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen yol ve kavşak çalışmalarını yerinde inceledi.
Karabük-Bartın-Kastamonu kara yolu güzergâhında bulunan 2 kilometrelik Safranbolu yolunda zemin iyileştirme, drenaj, bitümlü sıcak karışım ve tretuvar çalışmaları yürütülüyor. Güzergahın 1,6 kilometrelik bölümü sıcak asfaltla tamamlanarak trafiğe açıldı. Safranbolu-Bartın ayrımında bulunan Baba Sultan Kavşağı da trafik güvenliğinin artırılması amacıyla yeniden düzenleniyor. 32 metre yarıçaplı modern dönel kavşak olarak projelendirilen kavşağın büyük bölümü tamamlanırken, kalan imalatların bitirilmesiyle 2 kilometrelik yol kesiminin tamamının hizmete sunulması hedefleniyor.
İncelemelere AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ile Safranbolu İlçe Başkanı Yasin Aydın eşlik etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.