Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Zonguldak’a İlk Kez Lale Bahçeleri Kuruldu

tarafından
01 Nisan, 2015 11:00 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 36
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Çaycuma’ya bağlı Gemiciler ve Velioğlu mahallelerinde 10 üreticinin tarlalarına, 16 bin lale soğanı dikildi. Büyüyen laleler için dün kırım töreni yapıldı. Projenin Zonguldak’ta ilk kez denendiği öğrenildi.

Geçen sene Ekim ayında gerçekleştirilen lale soğanı dikiminin ardından, bitkiler büyüyerek çiçek verdi. Dün ise protokol üyelerinin katılımı ile proje vatandaşlara tanıtıldı. Batı Karadeniz bölgesinde ilk kez denenen lale yetiştiriciliği projesinde başarı sağlanması durumunda yeni bir kapı açılmış olacak. Bölgede yaygınlaştırılması hedeflenen proje ile Zonguldak büyük bir gelir elde etmiş olacak.

Lale soğanının park ve bahçelerde süs bitkisi olarak kullanıldığını ifade eden arazi sahibi Ulaş Kınıcı, Mart ayı sonunda ve Nisan ayının ilk haftasında çiçek kırımı yapılarak Haziran ayına kadar soğanların büyümesi için bekletildiğini ifade etti. Lale üretme fikrinin geçen sene Çaycuma’da küçük bir alanda yapılan bir deneme sonucu oluştuğunu belirten Ulaş Kınıcı, “Bu çiçek soğanlı bir türdür. Yani bu lale soğanımız bize ortalama 1’e 5 kazandırmaktadır. Ayrıca bu ürün ilçemizde, ilimizde, hatta bölgemizde bulunmamaktadır. Mart ayının ortasında ilçe tarım müdürlüğü bünyesindeki ziraat mühendisleri ve firmamızın yönlendirmesiyle gübreleme gerçekleştirdik. Nitekim Mart ortalarından itibaren lalelerimiz açmaya başladı. Şu an yüzde 80 civarında bir açım gerçekleşti. Bu oran sonlandığında çiçeklerimizi çanak kısmından kırıp, bitkinin gücünü soğanına ve yavrularına vermesini sağlayacağız. Son olarak Mayıs sonu Haziran başı bitkimizi hasat edeceğiz” dedi.

Kınıcı’nın arazisinde yapılan çiçek kırımı çalışmasına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü ve Tarım Havzası Daire Başkanı Tuncer Kalkay, Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, Çaycuma İlçe Müdürü Çoşkun Ulutaş, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın ve çok sayıda üretici katıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonu

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
14 Eylül, 2026 17:23 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 378
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te düzenlenen 3 ayrı operasyonda kenevir ve kubar esrar ile kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonlarda 3 şüpheli yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Karabük merkez ve Safranbolu ilçesinde 3 ayrı faaliyet gerçekleştirildi.
Şüphelilerin üzerlerinde, iş yerlerinde, ikametlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 25 kök kenevir bitkisi, 273 gram kubar esrar, 30 gram kenevir tohumu, 20 kilogram bandrolsüz kıyılmış tütün, 6 litre kaçak alkol, 105 paket doldurulmuş kaçak sigara, 1 hassas terazi, 1 esrar öğütme aparatı ve 1 cep telefonu ele geçirildi.
Yakalanan 3 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.