Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Yılmaz Vural: “Ligde Kalmayı Hedefliyoruz”

tarafından
11 Mayıs, 2015 19:40 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 40
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Kardemir Karabükspor Teknik direktörü Yılmaz Vural, yarın akşam konuk edecekleri Eskişehirspor maçı ile ilgili olarak, “Rize gibi karşımızda kapanan direnen ve gol yemeden bir puan almaya çalışan bir takım olacak. Önümüzde bir duvar var ve onu çözmek sabır istiyor” diye yorumladı.

Haftayı 7-1 Bursa mağlubiyeti ile kapatan Kardemir Karabükspor, yarın akşam oynayacağı Eskişehirspor maçının hazırlığını bugün yaptığı tek idman ile tamamladı.

Çamlık sahasında Yılmaz Vural yönetiminde yapılan antrenmanda kırmızı-mavili ekip ısınma ve taktik ağırlıklı çalışma yaptı.

“FİKSTÜR AVANTAJI BİZDE”

İdman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, başladıkları günden beri zorlu olmayan bir maç olmadığını belirterek, “Bu haftaki Rize mağlubiyeti bizim kaybımızın sıkıntısını giderdi ve 4 puan fark devam ediyor. Maç ağırlıklarına bakıldığında, bundan sonraki bölümlerde fikstür avantajı bizde diye düşünüyorum. Bu maç bizim için her zamanki gibi kritik maçlardan bir tanesi. Rize maçı öncesi söylediklerimizi bu maç için de söyleyebiliriz. Takımda sakat oyuncumuz yok, sadece Sow kart cezalısı. Bütün oyuncularımız bu zorlu maça hazır” ifadesinde bulundu.

“MERAKLA BU SONU BEKLİYORUZ”

En büyük dezavantaj olarak maç programlaması olduğunu da anlatan Vural, “Maç planlaması yapılırken, bizim durumumuzu ve konumumuzu düşerek yapılmadığı ortada. Bu takım yorgun. 8’er saat yol git gel ve maç stresi. Geldik sadece küçük bir taktik ile tek antrenmanla bu maçı oynayacağız. Yarın akşam maç saatine kadar 72 saati dolduracağız ve anca belki oyuncular dinlenecek. Akabinde maçı oynadıktan sonra çarşamba günü burada idman yapıp, ardından perşembe günü çok ciddi bir takımla ciddi bir maç yapmak üzere Balıkesir’e gideceğiz. 9 güne 3 maç sığdırıldı. Bu biraz vicdansızlık. Antrenman bilgisinden, futbolun futbolcunun bu kadar sürede ne hale geleceğinden haberi olmayan arkadaşların yaptığı bir uygulama olsa gerek. İlk defa böyle bir şey yaşıyorum. Bu kadar müracaatımıza rağmen cevap bulamadık, kendilerine teşekkür ederiz. Planladık oynayın, biz yaparız, siz uyarsınız. Doğru biz de uyacağız. Sonuna kadar şansımızı kullanıp, çok zor olan bir şeyi başarıp ligde kalmayı hedefliyoruz. Merakla bu sonu bekliyoruz. Uygulama anlamında elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız. Sonuna kadar bırakma niyetimiz yok” dedi.

“ÖNÜMÜZDE BİR DUVAR VAR VE ONU ÇÖZMEK SABIR İSTİYOR”

Kalan 4 maçta fikstür avantajına bakıldığından 10 puan topladıklarından ligde kalma durumlarının olup olmayacağı yönünde bir soruya ise Vural, “Hesap yapmak için maçları kazanmak lazım. Maç maç bakıyoruz ve önümüzde şu an Eskişehir maçı var. Eğer onlar bir puan alırsa ligde kalmayı garantiliyor. Eskişehir bir puan aldığı zaman bizim 36 puan almamız mümkün olmayacak. Rize gibi karşımızda kapanan, direnen ve gol yemeden bir puan almaya çalışan bir takım olacak. Taraftarımız maçta çok yüksek tempo beklemesinler. Böyle bir şey olmaz. Önümüzde bir duvar var ve onu çözmek sabır istiyor. 90 dakikayı sabırla beklesinler. Erken bir gol atarsak bu sıkıntıdan hep birlikte kurtuluruz. Rize maçında nasıl sabırla beklendiyse maçın sonunu kadarda beklesinler. Taktik anlamında rakibin kapalı savunmasını çözmek çok kolay değil, çok zor olacak. Kapanan bir Eskişehir takımına karşı taraftarımızın bu işe bilinçle bakmalarını, temposuzluğu takımın isteksizliğinden düşünememelerini rica ediyorum” dedi.

Vural, ayrıca Traore’nin sakatlığının geçtiğini ve bu haftaki maç kadrosunda yer alacağını kaydetti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 153
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.