Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Yıkılmak Üzere Olan Bina Kullanılmaya Devam Ediyor

tarafından
16 Şubat, 2015 17:40 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 36
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Samsun’un Vezirköprü İlçe Halk Eğitimi binası olarak kullanılan 100 yıllık bina, riskli raporuna rağmen kullanılmaya devam ediyor.

Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın 2014 yılında verdiği raporda, binaya ilişkin risk değerlendirmesi analizi yapılmış ve binanın kullanımının riskli olduğu belirtilmişti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazılan 05.08.2014 tarihli yazıda, “Halen Halk Eğitim Merkezi hizmet binası olarak kullanılan binanın 100 yıllık olduğu, temelinde kaymalar tespit edildiği, duvarlarında çatlak ve yarıklar oluştuğu, bina cephesinde ufalanmalar, dökülmeler olduğu, binayı taşıyan ahşap sütunların eski ve çürümüş olduğu, binanın bazı bölümlerinde göçükler olduğu ve ısınmada soba kullanıldığından dolayı yangın riskinin bulunduğu tespit edilmiştir” denmesine rağmen halen bina kullanıma devam ediyor.

İl Özel İdaresi tarafından görevlendirilen teknik personelin hazırladığı raporda binanın eğitim binası olarak kullanılması sebebiyle deprem yönetmeliğine göre, insanların uzun süreli ve yoğun olarak bulunduğu binalar yapı sınıfına girmekte olduğu kaydedilirken, Koruma Bölge Kurulu ile gerekli yazışmaların yapılarak statik durumunun incelenmesi ve güçlendirme proje çalışmalarına ivedi olarak başlanması gerektiği belirtiliyor.

Raporda ayrıca binanın bir an önce eğitime ara verilerek boşaltılması gerektiğinin de altı çiziliyor.

Halk Eğitimi Merkezi binasının öğrenci, öğretmen ve binada çalışanlar açısından can güvenliğini tehdit etmekte olduğu ve binanın bir an önce boşaltılarak güvenlik tedbirlerinin alınması istenmişse de, bugüne kadar herhangi bir gelişme kaydedilemedi.

“TAŞINMAK İÇİN YER ARIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, “Bina için riskli raporu var. Biz de bir an önce yeni bir yere taşımak için yer arıyoruz. Ancak elimizde bu iş için kullanılabilecek bir yer yok. Belediye Kültür Merkezi’ni bitirirse yer talebinde bulunacağız. Atatürk Okulu’nun yerine yapmayı düşündüğümüz bina 1 yıldan fazla sürer” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 58
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.