Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Uyuşturucudan Kurtuldu, Şimdi “Başkaları Da Kurtulsun” Diye Uğraşıyor

tarafından
04 Şubat, 2015 10:00 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 37
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Giresun’da uzun yıllar uyuşturucu bağımlısı olarak hayatını sürdüren İbrahim Yücel şimdi uyuşturucu ile mücadele için imza kampanyası başlattı.

Giresun’da taksicilik yaparak geçimini sağlayan İbrahim Yücel, 20 yılı aşkın süredir kullandığı uyuşturucu ile önce kendisi mücadele ederek kurtuldu. Ardından ise gençleri bu kötü alışkanlıktan kurtarmak için iş arkadaşlarıyla bir kampanya başlatarak esnaf ve mahallelilerden büyük destek gördüğünü söyledi. Uyuşturucu kullandığı yılları yaşamış olarak kabul etmediğini belirten Yücel bir çok defa intihara kalkıştığını, yuvasının dağıldığını ancak bugün yeni bir hayat yaşadığını ifade etti. Yücel “Nasıl oldu, nasıl başladım bilemiyorum. Fakat 20 yılı aşkın süre uyuşturucu kullandım. Bu süre içerisinde maddi sıkıntılar bir tarafa sağlık sorunları yaşadım.Bunalıma girdim. İntihar etmek istedim.Her şeyimi kaybettim.Sonra bir gün kendimle uyuşturucu mücadelesi başlattım ve kazanan ben oldum. Şimdi bir yıla yakındır kullanmıyorum.Ailemle bir aradayım.taksicilik yapıp geçiniyorum ve çok mutluyum. Keşke uyuşturucu ile geçen 20 yılım hiç yaşamamış olsaydım” dedi.

Şimdi gençleri bu kötü alışkanlıklardan vazgeçirmek için imza kampanyası başlattığını ve bir dernek kurmak istediklerini de belirten Yücel “Kendimin kazandığı uyuşturucu mücadelesini gençlere karşıda sürdürmek istiyorum. Uyuşturucunun çeşidi yoktur ve hepsi birdir. Bu nedenle bir imza kampanyası başlattım. Şimdiden bin 500 imza topladım. İş arkadaşlarım, esnaf ve mahalle sakinleri destek verdi. Şimdi uyuşturucu ile mücadele derneği kurmak istiyorum” diye konuştu.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EŞİ OLDU

İbrahim Yücel’e başlattığı örnek kampanyasında en büyük destekçisi olan eşi Özge Yücel oldu. Özge Yücel, “Eşim uyuşturucu yüzünden kendisine de bize de çok mutsuzluklar yaşattı.Kendisini bir çok defa camdan atmak istedi. Komaya girip baygınlıklar geçirdi. Zaman zaman katlanamaz hale geldik. Ama artık kötü günler geride kaldı. Şimdi uyuşturucu ile mücadele için çıktığı bu yolda yanındayım ve destekliyorum” şeklinde konuştu.

Daha önce uyuşturucu kullanan ve İbrahim Yücel’in desteğiyle uyuşturucu kullanmaktan vazgeçen Mehmet Ali Bek ise “Uyuşturucuya askerde bazı arkadaşların etkisiyle başladım. Askerden sonrada alışkanlık devam etti. Vücudumda yaralar çıkmaya başladı.İbrahim Yücel’in desteği ve kampanyasıyla azalttım ve hatta hiç kullanmıyorum diyebilirim. Bu kampanyaya da destek olanlardanım” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 232
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.