Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Üniversite Öğrencisi ’Pi’ Sayısı İçin Beste Yaptı

tarafından
18 Mart, 2015 15:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 44
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından dünyada 1988 yılından bu yana kutlanan ’Dünya Pi Günü’, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bartın Üniversitesi’nin konferans salonunda düzenlenen programın açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, matematiğin hayatımızın her alanında önemli bir yer kapladığını belirterek, “Çağımızda her şey çok hızlı ilerliyor. Her şeyin yenilendiği gibi bilgi de yenileniyor, beceriler gelişiyor. Bu süreçte matematiği iyi anlayan, matematiği iyi yorumlayan elemanlar yetiştirmek zorundayız. Matematiği hayatın her alanında görmek mümkün. Notaların dizilişiyle müzikte, şekillerin dizilişiyle görsel sanatlarda ve diğer tüm alanlarda matematik karşımıza çıkıyor. Galileo, ’doğa matematik diliyle düzenlenmiştir’ diyor. Bu da matematiksiz bir disiplin olmayacağını gösteriyor” dedi.

MATEMATİK VE MÜZİĞİ BİRLEŞTİRDİ

Yapılan konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi öğrencileri matematik etkinlikleri kapsamında bazı programlar gerçekleştirdi. İlk olarak, öğrenciler sahnelendirdiği “Parantez Köy” isimli tiyatro oyunuyla sayısal kavramlar üzerinden matematiğin önemine dikkat çekti. Ardından program, matematiğin hayatımızdaki yerini anlatan kısa film gösterimi, röportajlar ve şiir dinletisiyle devam etti. Etkinlikte en büyük ilgiyi ise, Matematik Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Pınar Vural, “Pi” sayısı için bestelediği parçayı seslendirmesiyle çekti. Vural’ın gitarla seslendirdiği parça katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 143
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.