Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

UFK’dan ‘Rekolte’ Teklifi

tarafından
11 Nisan, 2015 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 34
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Ulusal Fındık Konseyi (UFK), her yıl fındık sektöründe yaşanan rekolte kavgasına son verecek bir teklifte bulundu. UFK, tahmini rekolte çalışmalarının kendileri tarafından yürütülmesi ve varılan sonucun mutabakatla deklare edilmesini teklif etti.

UFK tarafından hazırlanan ‘2014 Raporu’nda fındık sektöründe en eski kavganın ‘tahmini rekolte’ üzerine olduğuna dikkat çekildi. Fındık sektöründeki kurum ve kuruluşların neredeyse tamamının kendi metotlarıyla rekolte tahmini yaptığı, bu durumda 4-5 ayrı tahmini rakam ortaya çıkabildiğine dikkat çekilen raporda, “Rekolte tahminleri fiyata etki edecek bir faktör olarak görülürken resmen spekülasyon aracı olarak kullanılmak istenmektedir. Bu karmaşa fındık ticareti yaptığımız ülkelerce de izlenmekte ve bizim için ciddi bir prestij kaybına sebep olmaktadır” denildi.

Fındık rekolte tespit çalışmalarının Ekonomi Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü başkanlığında üniversiteler, araştırma enstitüleri, TMO, Fiskobirlik, ticaret borsası, ticaret ve sanayi odası, ihracatçı birlikleri, ve ziraat odası temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan Fındık Rekolte Tahmin Komisyonu tarafından yapıldığı ve açıklandığı vurgulanan raporda, ilginç bir teklif getirildi.

“REKOLTEYİ UFK YAPMALI”

Raporda şöyle denildi: “Rekoltenin resmi olarak tespit edilmesi ve açıklanması Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkisindedir. UFK, fındık sektöründeki tüm kesimleri bir araya getirecek tek niteliksel örgüttür. Kurumsal kimliğini oturtmaya çalışan ve sektördeki yerini ve önemini ortaya koymaya gayret eden bu örgüt, rekolte tahminlerindeki bu çok sesliliğe son verebilecek tek yapıdır. Tahmini rekolte çalışmalarının UFK tarafından yürütülmesi ve mutabakatla deklare edilmesi hususunda UFK’ya kaynak sağlanması ve yetki tanımlanması fındık sektöründe uygulanmaya çalışılan politikalarla da denk düşecektir.”

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 252
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.