Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Türk Dünyası Nevruzu Samsun’da Kutladı

tarafından
26 Mart, 2015 09:10 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 38
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Samsun’da nevruz kutlamaları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (Türksoy) ve Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ’Bahar Şenliği Programı’ düzenlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türksoy Genel Sekreterliği Kırgızistan Temsilcisi Kocageldi Kuluyev, Kırgızistan Judo Federasyonu Başkanı Yrysbek Sharshenbaevich, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Rusya Federasyonu, Tataristan, Başkürdistan, Baha-Yakut, Tiva, Altay ve Hakas’tan Türk dünyasının ünlü sanatçıları ve gösteri grupları katıldı. ’Bahar Şenliği Programı’ grupların, dans ve şarkılarıyla renkli gösterilere sahne oldu.

Programda bir konuşma yapan Türksoy Genel Sekreterliği Kırgızistan Temsilcisi Kocageldi Kuluyev, “Hoşgörünün ve bağışlanmanın adı olan nevruz insanlığa ümit, yaşama sevinci, huzur ve barış kaynağı olmuştur. Türk Dünyası’nda yaşayan tüm topluluklar nevruz şenliğine kendi ulusal motiflerini katmış, kültür ve sanatını sergilemiş. Böylelikle rengarenk sergi ve yemeklerle, ezgi ve türkülerle zenginleştirmiştir. 2009 yılında UNESCO 21 Mart günün Nevruz Bayramı olarak somut olmayan kültür mirası listesine eklemiştir. Bu şekilde tüm insanlığa mal olan bu güzel gün 2010 yılında ise Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından uluslararası bir gün olarak ilan edilmiştir. Nevruzumuz kutlu, yurdumuz huzurlu olsun” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, “UNESCO dünya kültür mirasına girecek olan bu Orta Asya kültürünün bu folklorik çizgilerini dünya kültür mirasında ne kadar haklı bir yer edineceğini bu güzel koreografide gördük. Nevruz, UNESCO’nun dünya kültür mirası listesine girdi. Amerika Başkanı’nın eşi bile nevruz kutlamaları yapıyor. Artık o bakımdan nevruz, dünya insanlığına mal olmuş soyut bir kültür mirası. Biz de o kültürün bir parçası olarak ne kadar övünsek az olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 126
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.