Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 – Amasyaspor FK: 0

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Şubat, 2026 08:26 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 2689
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük İdman Yurdu: Haktan Şentürk, Mustafa Can Birol, Aslan Gök, Osman Boz, Seyit Ali Kahya(Caner Can Kaya dk. 90+1), Muhammed Semih Kocatürk, Mertcan Koç(Göksu Mutlu dk. 68), Mustafa Yorulmaz, Mehmet Durgut(Barış Sungur dk. 68), Kaan Erdoğan(Mustafa Arda Akkaş dk. 81), Yakup Ramazan Zorlu(Berkcan Cengiz dk. 90+1)
Amasyaspor FK: Samet Karabatak, Burak Can Alakuş, İlker Akar, Bayram Enes An, Tamer Aşık (Mehmet Berkay Çakıcı dk. 76), Mustafa Acar, Arda Keser(Berkan Çakır dk. 68), Ahmet Mumin Papaker(İsmail Türkoğlu dk. 46), Alperen Doğan, Güney Sağır(Ali Tarkan dk. 46), Fahri Yağız Parlak(Şükrü Kaan Kılıçaslan dk. 59)
Gol: Osman Boz (dk. 21) (Karabük İdman Yurdu)
Sarı kartlar: Yakup Ramazan Zorlu (Karabük İdman Yurdu), Bayram Enes An, Mustafa Acar (Amasyaspor FK)

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kardemir’den 4 milyar liralık enerji yatırımı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
02 Ekim, 2026 09:51 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 170
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

KARDEMİR, enerji maliyetlerini azaltmak ve yenilenebilir enerjinin toplam tüketimdeki payını artırmak amacıyla yaklaşık 3 milyar 956 milyon liralık yatırımla toplam 120,5 MWp kurulu güce sahip Güneş Enerjisi Santralleri kuracak.
KARDEMİR ve iştiraklerinin enerji ihtiyacının önemli bölümünün yenilenebilir kaynaklardan karşılanması amacıyla planlanan projeler kapsamında yaklaşık 3 milyar 956 milyon liralık yatırım yapılması öngörülüyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, yatırımların 2028 yılında devreye alınması planlanıyor. Projeler kapsamında KARDEMİR için 85 MWe AC/110,5 MWp DC, Kardökmak AŞ için 5 MWe AC/6,5 MWp DC ve Karçel AŞ için 2,5 MWe AC/3,5 MWp DC kurulu güce sahip GES’ler kurulacak.
Yatırımların tamamlanmasıyla KARDEMİR ve iştiraklerinin üretim altyapısına toplam 92,5 MWe AC/120,5 MWp DC kurulu güce sahip yenilenebilir enerji kapasitesi kazandırılması hedefleniyor.
GES’lerin kurulacağı arazilere ilişkin mülkiyet sahipliği süreçlerini tamamlayan şirket, projelendirme, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), imar ve diğer teknik çalışmalarını da başlattı.
Açıklamada, GES yatırımlarıyla yenilenebilir kaynaklardan karşılanan enerji miktarının artırılması, enerji maliyetlerinin daha etkin yönetilmesi ve karbon ayak izinin azaltılmasının amaçlandığı belirtildi.
Yatırımların Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi doğrultusunda sanayide yeşil dönüşüme katkı sağlamasının hedeflendiği kaydedildi.
KARDEMİR’in yıllık 3 milyon ton çelik üretim hedefine ilerlerken enerji verimliliği ve düşük karbonlu üretimi yatırım planlarının önemli unsurları arasında gördüğü ifade edildi.
Açıklamada, üretim kapasitesinin yanı sıra enerji altyapısının da dönüştürülerek daha verimli, rekabetçi ve düşük karbonlu bir üretim yapısının oluşturulmasının hedeflendiği bildirildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.