Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Tarihi ilçenin ilk kadın itfaiyecisi mesleğini yapmanın gururunu yaşıyor

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
08 Mart, 2023 16:56 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 29
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Batı Karadeniz Bölgesinin ilk kadın itfaiyecisi olarak göreve başlayan Betül Şevval Taşlıyan (24) olaylardaki performansıyla hemcinslerine örnek oluyor.
Karabük Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü mezunu Betül Şevval Taşlıyan, 2021 yılında Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne katılarak Batı Karadeniz Bölgesi’nin ilk kadın itfaiyecisi olmuştu.
Annesinin tavsiyesi üzerine itfaiyeci olmaya karar veren Taşlıyan yaklaşık 1.5 yıldır 22 erkek meslektaşıyla omuz omuza görev yaparak birçok yangın ve kurtarma olaylarında yer aldı.
İstediği mesleği yapmanın gururunu yaşayan Taşlıyan, hemcinslerine örnek oluyor.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan itfaiye eri Betül Şevval Taşlıyan (24) göreve annesinin tavsiyesiyle başladığını ifade etti.
Mesleğin getirdiği avantaj ve dezavantajlarından bahseden Taşlıyan, “Avantaj olarak bir ortama girdiğiniz de farklı bir bakış açısıyla bakabiliyorsunuz. Çevreden güzel olumlu tepkiler alıyorum. İçeriye girdiğimde diğer arkadaşlarım ‘Sen varken oturmamıza kalkmamıza, konuşmamıza dikkat ediyoruz’ diyorlar. Çevreye düzen geliyor. Fazla bir dezavantaj görmedim. Normalde ağır şartlarda çalışıyoruz. Güç eksiği bakımından belki yetersiz olabilirdi ama bunu da sporla, gerekli ekipmanlarla telafi etmeye çalışıyorum. Çünkü mesleğimin getirdiklerini okurken de farkındaydım. Bu mesleğe faydalı olmak için elimden geleni yapıyorum” diye konuştu.
“Meslekten beklentimi itfaiye tam olarak karşılıyor”
Taşlıyan, çocukluğundan beri aksiyonlu, insanlara faydalı olabilecek bir meslek sahibi olmayı istediğini aktararak şunları söyledi: “Çocukluğumdan beri aksiyonlu, insanlara faydam olabilecek bir meslek olmasını istemiştim. O dönemlerde polislik vardı. Çünkü itfaiyeci olarak çevremde çalışan yoktu. Daha sonrasında polis olmak için uğraştım Mülakatlarına girdim. İtfaiye ile tanışınca polislik benim için ayrı bir köşe de durdu. Çünkü meslekten beklentimi itfaiye tam olarak karşılıyor”
23 personel arasında tek kadın olarak çalışarak, kadınların her şeyi yapabileceğini gösterdiğini anlatan Taşlıyan, “Büyükşehirlerde benim gibi birçok çalışan var. Umarım daha da çok çoğalırız. Çünkü bu mesleğe farklı bir boyut ve bakış açısı kazandırdığımızı düşünüyorum. Umarım birçok kişiye örnek olurum” ifadelerini kullandı.
Taşlıyan, zor durumda olan vatandaşların dermanı olmaya çalıştıklarını söyledi.
Safranbolu İtfaiye Müdürü Mehmet Kökçü, genç kadın itfaiyecinin ilk önce göreve masa başında başladığını ve daha sonra aktif bir şekilde vardiya sistemine geçtiğini belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 145
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.