Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Sinop’taki Nükleer Santral Protestosu

tarafından
25 Nisan, 2015 16:25 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 36
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Sinop’ta gerçekleştirilen ’Nükleer Santrale Hayır’ eylemine katılan CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, “İnsanlar protesto haklarını kullanıyorlar” dedi.

Sinop Uğur Mumcu Meydanı’nda çok sayıda kişinin katılımıyla nükleer santral protestosu yapıldı. Eylemde konuşan CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, “Demokrasi tepki ve protesto rejimidir, insanlar tepki ve protesto hakkını kullanıyorlar. Bir yeryüzü cenneti olan Sinop’umuza sıfır güvenlikli bu dev felaket projesinin yapılmasına Cumhuriyet Halk Partisi olarak da Sinop halkının yasal vekili olarak da karşıyız. Parlamentoda bunun kavgasını çok verdik, endişelerimizi satır satır, madde madde gündeme getirdik. Hükümet bunlara bizi tatmin edecek bir cevap veremedi. Bundan sonrası halkın direnme hakkını kullanması ile çözülecek. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını arttırmaktan başka hiçbir işe yaramayacak bu proje ile Sinop halkının, Sinop civarında yaşayan insanların hayatı işle kumar oynanıyor” diye konuştu.

“BİZİ YÖNETENLER BU SESE KULAK VERSİN”

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise yaptığı açıklamada ülkeyi yönetenlerin bu sese kulak vermesi gerektiğini dile getirdi. Ergül. “Aslında söylenecek çok fazla bir şey yok. Birileri gelip buradaki insanların coşkusunu, birilerinin bu kalabalığı görmesi, bu duyguyu yaşaması ve bunu hissetmesi lazım. Ben kentimle gurur duyuyorum. Sinop için bu kadar önemli bir konuda üst seviyede duyarlılık göstermesi bizi son derece mutlu ediyor. İstiyorum ki Sinoplunun bu sesine bizi yönetenler kayıtsız kalmasın. Bunlar ne diyorlar? Bu coşku ne coşkusu? Bunu bir analiz etsinler, bizim ne demek istediğimizi çok iyi anlarlar. Bu güzel kentin güzel insanlarına kıymasınlar” şeklinde konuştu.

Öte yandan çevre illerden motor sporları kulüpleri ise yaklaşık elli motosikletçi ile eyleme destek verdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 164
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.