Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Simurg Team ABD’den Başarı İle Döndü

tarafından
01 Mayıs, 2015 15:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 43
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Simurg Takımı, tasarladıkları insansız hava aracıyla (İHA) ABD’de gerçekleştirilen “19. Dünya Üniversiteler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışması”nda 41’inci oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Amerikan Uzay ve Havacılık Enstitüsü (AIAA) tarafından Cessna Uçak Firması ve Raytheon Füze sistemleri sponsorluğunda her yıl düzenlenen ve dünyanın her yerinden üniversite öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen 19. İnsansız Hava Aracı (İHA) yarışmasına Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet H. Ertaş akademik danışmanlığında Simurg Team ekibi katıldı

6-12 Nisan 2015 tarihleri arasında ABD’nin Arizona eyaleti Tuscon vilayetinde final yarışlarına katılan Karabük Üniversitesi ekibi, finalde 3 aşamayı da başarı ile tamamlayarak 23 ekipten biri oldu. Bütün kategorilerin değerlendirildiği genel puanlamada Karabük Üniversitesi dünya 41.’si oldu.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, mühendislik uygulamaları teorinin pratiğe dönüştüğü üniversitelerde daha fazla başarı getirdiğini belirterek, “Bu yarışmaya katılmış olmak öğrencilerimize büyük bir tecrübe kazandırmıştır. Simurg Team ekibi, Karabük Üniversitesi’ni en güzel şekilde temsil ederek ve güzel bir başarı ile dönmüşlerdir. Üniversitemizin ilk defa katıldığı bu yarışmada dünya 41.’si olarak dereceye giren, aracın yapımında hem bedeni hem beyni ile emeği geçen Simurg Team ekibini kutluyor, takımımıza teşekkür ederek başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 124
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.