Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Samsun’da Kar Altında Nevruz Kutlaması

tarafından
21 Mart, 2015 19:05 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 32
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Samsun’un Alaçam ilçesinde Nevruz Bayramı kar altında coşkuyla kutlandı.

Alaçam ilçesine 26 kilometre mesafede bulunan ve demircilik sanatıyla ünlü Umutlu Mahallesi’nde kar altında kutlanan Nevruz Bayramı’na eski Bakan Kürşad Tüzmen, Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, AK Parti Milletvekili Tülay Bakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

TÜZMEN: “DÖVÜLE DÖVÜLE BU HALE GELDİK”

Umutlu Mahallesi’nde erken saatlerde gelen eski Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, alanı gezerek vatandaşla sohbet etti, demir dövdü. Demircilik mesleğinin zor bir meslek olduğunu söyleyen Tüzmen, “Dövüle dövüle bu hale geldik. Artık ne kaybedecek bir karış toprağımız var ne de verecek bir canımız var. Buna göre herkes kendi hesabını çıkartsın” dedi.

Kutlama programına gelen konuklar soğuktan korunmak için kimi ateş yaktı kimi okulun sınıfında soba başında ısındı kimisi de Alaçam Belediyesi tarafından kaynatılan semaver çayından alabilmek için kuyruğa girdi.

Mahallelinin semah gösterisiyle başlayan nevruz kutlamalarında mahalle muhtarı Satılmış Uçan yaptığı açılış konuşmasında, “Atalarımızdan kalan demirci mesleğini yaşatmaktayız. Bu mesleği çocuklarımıza de öğretmekteyiz” dedi.

MİNİK KAFKAS EKİBİNİN SAHNEDE ZOR ANLARI

Samsun Büyükşehir Kafkas Halkoyunları Ekibi’nin gösterilerinde ise yürekler ağza geldi. Küçük folklorcular, gösteri yaptıkları platformun kaygan olması nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Olumsuz şartlarda gösteri yapmayan çalışan Kafkas ekibi ayaklarının kayması sonucu düştü. Düşme esnasında acı çeken çocuklar oyunlarına güçlükle devam etti. Ayaklarının kayması sonucu düşen küçük folklorcu çareyi ayakkabılarını çıkartarak çorapla oynamada buldu. Küçüklerin bu fedakarlığı büyük alkış aldı.

Alaçam Kaymakam Oğuz Alp Çağlar yaptığı konuşmada, “Alaçamımız böyle bir ilgiye, desteğe ihtiyaç duyuyor. Doğal ve kültürel zenginliğe sahip bir ilçe. Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemiz ile beraber devletimizin tüm imkanlarıyla Alaçam’ı hak ettiği yere taşımak istiyoruz. Bu konuda güçlü bir irade ve fikir birliği var. Umutlu Mahallesi de yüzyıllardır yaşayan kültürümüzün ön parçası” diye konuştu.

Milletvekili Tülay Bakır, “Nevruz Bayramı’nı biz bugün karla karşıladık. Kar bir bereket. İki yıl kar yağmasını bekledik ve büyük bir kuraklık çektik. O nedenle bunu da bir umut olarak görüyorum. Nevruz Bayramı birkaç bin yıldan beri kutlanan, özellikle Orta Asya kökenli olan ulusların kutladığı bir bayram. Bu kadar soğuğa rağmen bu kadar kardeşlerimizin burada olması bu bayrama ne kadar önem verdiklerinin bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bugün burada bir ilki hep birlikte yaşıyoruz. Ulusal düzeyde kutlanan bir bayramı bir köyümüzde yapıyoruz. Bu, Türkiye tarihinde de ilktir. Önce ‘bir köyde olur mu’ dedik bu kış şartlarında. Tereddütlerimiz vardı. Gördük ki oluyor. Güzel bir bayram kutlaması oluyor. Türk dünyası için özel bir anlamı olan bu nevruz günü dünya coğrafyasında büyük bir alanda kutlanıyor. Bugün hepimizin ortak bayramı ve sevinç günüdür.”

Konuşmaların ardından etkinlik protokol tarafında nevruz ateşi yakılması ve tarihi eski körükte ısıtılmış demir dövülmesiyle son buldu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 126
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.