Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

SAFRANBOLU’DA BAYRAM BEREKETİ

Karabük Haber tarafından
23 Nisan, 2023 01:36 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 24.04.2023 16:19
0
0
Tıklanma: 25
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve “En iyi korunan 20 kent” arasında bulunan Karabük‘ün Safranbolu ilçesi, Ramazan Bayramı’nda yerli ve yabancı turist akınına uğrarken esnafın yüzü güldü.
Karabük‘ün tarihi ilçesi Safranbolu yılın ilk bayramı olan Ramazan Bayram’ında turizmcilerin uğrak noktası oldu. Kentin her iki giriş noktasında trafiğin yoğun olduğu ve araçların ilerlemekte güçlük çektiği tarihi kent Safranbolu’da esnafta yaşanan yoğunluktan adeta bayram etti. Lokumcusundan kolonyacısına kadar tarihi kentin simgesi Safranlı ürünlerin satışını yapan esnaf yaşanan yoğunluktan oldukça memnun kaldı.
Safranbolu tarihi çarşı bölgesinde esnaflık yapan Hüsnü Özdemir, 6 aydır bu yoğunluğu beklediklerini söyleyerek, “Esnafın yüzü güldü. Bundan sonra bu yoğunluk peyderpey Kasım ayına kadar gider” dedi.
İlçeyi ziyarete gelen günü birlik turistlerin dönüşte yanlarında yakınlarına hediye getirmek için uğradığı lokumcular ise adeta müşteriye yetişmekte zorluk yaşadı. Oldukça yoğun bir bayram geçirdiklerini söyleyen lokum işletmecisi Adem Karataş, “Çok yoğun bir talep oldu. Havanın da güzel olması ile yoğunluğun devam edeceğini düşünüyoruz. Lokumları dahi yetiştiremiyoruz. Mesai yapmamıza rağmen yetişmekte zorlanıyoruz, bayram çok bereketli oldu. Yılın ilk bayramı olması ile pandeminin bitmesi ve ardından yaşadığımız deprem sonrası yoğunluk olması çok şükür yüzümüzü güldürdü” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Ekim, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 386
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te direksiyon başında kalp krizi geçirdiği öğrenilen sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, demir korkuluklara çarparak alt geçidin üzerinde askıda kaldı. Kazada yaralanan 46 yaşındaki sürücü hastaneye kaldırılarak entübe edildi.
Kaza, Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.K. (46) idaresindeki 46 ADC 450 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu demir korkuluklara çarptı. Battı-çıktıya düşmekten son anda kurtulan otomobil, korkuluklarda askıda kaldı.
Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen M.K., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Sürücünün hastanede entübe edildiği öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.