Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Rektör Polat’tan teşekkür

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
15 Mayıs, 2017 18:18 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 13
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 2016-2017 akademik yılı mezuniyet törenine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Polat, 10 Fakülte, 7 Meslek Yüksekokulu ve 1 Yüksekokul olmak üzere gerçekleştirilen toplam 12 mezuniyet töreniyle 7 bin 97 öğrencinin geleceğe uğurlandığını kaydetti.
Polat, “ Karabük Üniversitesi’nin 10’uncu kuruluş yılına yakışır şekilde 2016 – 2017 akademik yılı mezuniyet törenini başarıyla ve sorunsuz bir şekilde tamamlamanın gururu, mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Bu yıl bir farklılık yaparak mezuniyet törenlerimizi dört güne yaydık ve ilçeler de dahil olmak üzere her bir fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulumuzun mezuniyet coşkusunu ayrı ayrı yaşadık. 10 Fakülte, 7 Meslek Yüksekokulu ve 1 Yüksekokul olmak üzere gerçekleştirdiğimiz toplam 12 mezuniyet töreniyle 7 bin 97 öğrencimizi geleceğe uğurladık. Törenlerde öğrencilerimiz bir yandan mezuniyet sevincini, diğer yandan arkadaşlarından ve hocalarından ayrılmanın hüznünü yaşadı. Törenlere, öğrencilerimizin ve değerli ailelerinin yoğun ilgisi ve katılımı bizleri son derece mutlu etti. Kıymetli aileler büyük bir özveriyle ve titizlikle hazırlanan mezuniyet töreninden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ben başta bu güzelliği bizlere yaşatan sevgili mezun öğrencilerimize ve onların her daim yanlarında olan, desteklerini esirgemeyen değerli ailelerine teşekkürü bir borç biliyorum. Mezun öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılı bir gelecek diliyorum. Karabük Üniversitesi ailesi olarak mezuniyet töreni konusundaki çalışmalarımızı büyük bir hassasiyetle, özverili bir şekilde yürütmeye özen gösterdik. Bu süreçte görev alan mesai arkadaşlarım, rektör yardımcılarından dekanlarımıza, bölüm başkanlarından öğretim elemanlarımıza, müdürlerimizden yardımcılarına ve program sorumlularına, daire başkanlarından diğer idari çalışanlarımıza, güvenlik görevlilerimize ve tüm personelimize teşekkür ediyorum. Valimiz başta olmak üzere destek veren tüm kamu ve kuruluşlara, kıymetli Karabük esnafımıza, dolmuş ve taksi şoförlerimize, katkı sunan tüm herkese yürekten şükranlarımı sunuyorum. Henüz genç ama dinamik bir Üniversite olan Karabük Üniversitesi, her kesimden aldığı güç ve destekle büyümeye devam edecek ve daha nice mezuniyet törenleri ile ülkemize başarılı mezunlar vermeye devam edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

2 Yılda 145 bin ton sıcak asfalt serildi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
24 Eylül, 2026 09:27 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 109
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın göreve geldiği günden bu yana geçen 2 yıllık süreçte 145 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi.
Şehrin altyapı ve yol sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için planlı bir çalışma yürüten Karabük Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yoğun saha mesaisiyle kentin dört bir yanına ulaşıyor. Ana arterlerden mahalle içlerindeki sokaklara kadar ihtiyaç duyulan her noktada yürütülen serim işlemleri sayesinde, Karabük genelinde ulaşım güvenliği ve sürüş konforu önemli ölçüde artırıldı. Mevsim şartlarının sunduğu çalışma avantajını en üst düzeyde değerlendiren ekipler, asfalt seriminin yanı sıra kentin coğrafi yapısına uygun fiziki tedbirleri de eş zamanlı alıyor. Bu doğrultuda arazi yapısından kaynaklanan riskli bölgelerde 3 bin 796 metrekare istinat duvarı ve 5 bin 943 metreküp taş duvar inşa edilerek mahallelerdeki muhtemel toprak kaymalarının ve güvenlik risklerinin önüne geçildi.
Karabük Belediyesi, yürütülen dönüşüm programı dahilinde yalnızca araç yollarına değil, yaya ulaşımına ve yaşam alanlarına da değer katıyor. Şehrin estetiğini ve yayaların güvenliğini ön planda tutan ekipler; kent genelinde 45 bin 462 metrekare tretuvar ve saha betonu, 19 bin 302 metrekare parke ve doğal taş ile 19 bin 709 metre bordür imalatını tamamlayarak kaldırımları modern ve kullanışlı bir standart kavuşturdu. Eğimli araziye sahip mahallelerde yürüyüşü ve erişimi kolaylaştırmak amacıyla 645 metrekarelik merdiven imalatı da hizmete sunuldu.
Diğer yandan vatandaşların sosyal yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar da aksatılmadan sürdürülüyor. Kent genelinde bulunan parklar ve dinlenme alanları, mahalle sakinlerinin ihtiyaçları doğrultusunda baştan sona donatıldı. Bu kapsamda parklara 230 kamelya, 801 bank ve 730 ormancı masası yerleştirildi. Çocukların ve gençlerin daha sağlıklı ve güvenli alanlarda spor yapıp vakit geçirebilmesi amacıyla spor alanları ve oyun sahalarına 13 bin 243 metrekare EPDM zemin kaplaması ile 9 bin 434 metrekarelik akrilik zemin boyaması uygulandı.
Yapılan saha çalışmalarını değerlendiren Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin altyapısını modernize etme hedefiyle ekiplerin sahada gece gündüz çalıştığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
Karabük’ün altyapısını güçlendirmek ve hemşehrilerimizin günlük yaşamını kolaylaştırmak adına tüm ekibimizle sahadayız. Asfalt serimlerinden yaya yollarına, çevre koruma duvarlarından sosyal donatı alanlarına kadar planladığımız yatırımları adım adım hayata geçiriyoruz. Kentimizin her mahallesinde sürdürdüğümüz bu yenileme çalışmaları, belirlenen program dahilinde kesintisiz devam edecek.”

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.