Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

(Özel Haber) Tepkilerini Kıraathane Kapısına Astıkları Yazıyla Gösterdiler

tarafından
13 Şubat, 2015 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 33
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Zonguldak’ın merkeze bağlı en kalabalık mahallelerinden birisi olan ve yaklaşık 25 bin kişinin yaşadığı Tepebaşı Mahallesi’nde kahvehane kapılarına 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesinde, “2-B mağduriyetimiz çözüme ulaşmadan gönlümüz ve mekanımız siyasilere kapalıdır” yazısı asılarak ilginç bir eylem yapıldı.

25 bin kişinin yaşadığı Tepebaşı Mahallesi sakinleri, 2-B yasası sebebiyle tapusunu almak istedikleri evlerine yüksek fiyatlar çıkınca mağduriyetlerini dile getirdiler. Siyasilere olan tepkilerini de kıraathane kapısına astıkları yazıyla gösteren mahalle sakinleri, 7 Haziran 2015 günü yapılacak olan genel seçimler öncesi milletvekili adaylarına çağrıda bulundular.

Yıllardan beri Tepebaşı Mahallesi’nde oturan ve aynı zamanda kahvehane çalıştıran evli, iki çocuk basası Turan Keskin (36) burada yapmış olduğu açıklamada, tepkisini şöyle dile getirdi: “Biz her seçimlerde vatandaş olarak Tepebaşı, Yeşil Mahalle, İnağzı, Kapuz, Yeni Mahalle olarak yaklaşık 40 bin seçmen olarak sözünü tutmayan siyasetçilerin oyuncağı olmayacağız. Biz Zonguldak emekli şehri olarak rızkımızı kimseye yedirmek gibi niyetimiz yok. Bu topraklar bizim atalarımızdan, dedelerimizden kalma. Tek niyetimiz 2-B sorununun çözülmesi, eğer çözülmezse hiçbir parti siyasetçisini kapımızda görmek istemiyoruz.”

Mahalle sakinleri, 2-B sorununun çözülmesini bekliyor. Ev sahiplerinden 85 bin lira ile 1 milyon lira arasında tapu parası isteniyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 171
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.