Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Otomobil su kanalına düştü

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
03 Haziran, 2024 09:01 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 28
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde otomobilin su kanalına düşmesi sonucu 2 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Bartın istikametinden Karabük istikametine giden A.Y. idaresindeki 67 UA 835 plakalı otomobil, Ahmetusta mevkisinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki su kanalına düştü. Diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine ambulans ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada sürücü A.Y. ve araçtaki A.A. yaralandı. Ambulansla Safranbolu Devlet Hastanesine sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rektörü Kırışık, TEKNOFEST Güneydoğu’da Selçuk Bayraktar ile buluştu

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
05 Ekim, 2026 15:37 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 138
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile bir araya geldi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Selçuk Bayraktar ile görüşerek festival alanındaki KBÜ stantlarını ziyaret etti.
Görüşmede, Millî Teknoloji Hamlesi kapsamında üniversitelerin üstlendiği rol ile araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmaları ele alındı.
Temaslarının ardından festival alanındaki Karabük Üniversitesi stantlarını ziyaret eden Kırışık, finalist öğrencilerle bir araya gelerek ekiplerin geliştirdiği projeler hakkında bilgi aldı.
Öğrencilere başarı dileyen Kırışık, üniversitenin TEKNOFEST yarışmalarındaki performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kırışık, son üç yılda TEKNOFEST’e başvuran KBÜ ekiplerinin sayısının yüzde 161,5 artışla 65’ten 170’e, ön elemeyi geçen ekip sayısının ise 41’den 87’ye yükseldiğini belirtti.
2026 finallerinde 15 KBÜ ekibinin yarıştığını, 13 ekibin ise projelerini festival alanında sergilediğini aktaran Kırışık, öğrencilerin Hyperloop, su altı sistemleri, çip tasarımı ve yapay zeka gibi farklı alanlarda çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.
Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda Türkiye ikincisi olan PARTECH Hyperloop Takımı başta olmak üzere tüm finalist öğrencileri tebrik eden Kırışık, gençlerin yenilikçi projeler geliştirme süreçlerini desteklemeyi sürdüreceklerini kaydetti.
Kırışık, öğrencilerin fikirlerini sahada uygulanabilir projelere dönüştürmelerini destekleyen bir üniversite ortamı oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, Türkiye Yüzyılı vizyonu ve Millî Teknoloji Hamlesi doğrultusunda üniversitenin araştırma, geliştirme ve yenilikçilik kapasitesini artırmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.