Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Ordu’da Kentsel Dönüşüm Başlıyor

tarafından
06 Mart, 2015 14:25 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 44
Okuma Süresi: 3dk
Cengiz Ünal

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir statüsüne kavuşan Ordu’da ilk kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ordu Büyükşehir Belediyesi ortaklığında sürdürülecek ‘kentsel dönüşüm’ protokolü imzalandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz arasında imzalanan protokol kapsamında Ordu’nun 4 ilçesinde kentsel dönüşüm gerçekleştirilecek.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen protokol imza törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal, İhsan Şener, Mustafa Hamarat, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları ve protokol mensupları ile kamu kurum müdürleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’nun kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu ancak yeni Büyükşehir oldukları için ekonomik güçlerinin yetmediğini, bu sebeple Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak hareket ettiklerini söyledi.

“KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK”

İlk etapta rezerv alanlarını inşa edeceklerini belirten Başkan Yılmaz, hiç bir mülk sahibinin mağdur edilmeyeceğini söyledi. Yılmaz, özellikle Öğretmenler Sitesi’nin kentsel dönüşüme girecek olmasından dolayı burada oturanlar için rezerv alanda konut inşa edileceğini vurgulayarak, “Biz binaları yaptıktan sonra taşıma işlemini gerçekleştireceğiz. Ancak vatandaş oraya gitmiyorum dedi. Gitmiyorum dediği anda da önümüzdeki günlerde yapacağımız proje ihalesi ile ortaya çıkacak proje de kentsel dönüşüm yapılacak alanların çevresine yeni yapı alanları oluşturacağız. Yani biz 1. alternatifi sunacağız olmadı 2, o da olmadı 3’uncüyü sunacağız. Yani şunu söylemeliyiz ki kimse mağdur edilmeyecek. Vatandaşlarımızın ve kamuoyumuzun iyimser yaklaşmadığı projeler olacaksa zaten ilk olarak biz bu projelerde yer almayacağız. Ama gönül rahatlığı ile şunu söylemeliyiz ki, Ordu’da 7 bölgede kentsel dönüşüm takvimini başlattık. Bu alanlar yıkılıp yeniden inşa edildiğinde şehrimizin kazanımları ortaya çıkacak. Yeşil alanlarımız artarak yaşanabilir bir kent olacağız” dedi.

“BİZ KİMSEYİ SÖMÜRMEDİK”

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kentsel dönüşüm konusunda yapılan her şeyin bu ülkenin kaynaklarıyla yapıldığını belirterek, “Kentsel dönüşüm konusunda 1 milyar dolar para bulamayan bir ülkeden 200 milyara yakın yatırım yapabilecek bir ülke haline geldik” diye konuştu.

Bakan Güllüce, kentsel dönüşüm konusunda ne yapılıyorsa bu ülkenin öz kaynaklarıyla yapıldığını belirterek, “Ne yapıyorsak alın terimiz ile yapıyoruz. Gelişmiş ülkeler gibi başka halkaların sırtına binerek, 140 milyon zenciyi köle olarak çalıştırarak bir şey elde etmiş değiliz biz. Afrika’dan onları getirerek onları satarak çalıştırıp yaptığımız bir işimiz yok. 1 milyar nüfusun üzerindeki Hindistan’ı yüzlerce yıl sömürerek, Afrika’nın yarısını sömürerek, perişan ederek, aç bırakarak elde ettiğimiz bir şey yok” şeklinde konuştu.

“DÜNYADA ALIN TERİ İLE KAZANAN EN HELAL MİLLETİZ”

Bakan Güllüce, şöyle devam etti: “Dünyadaki hiçbir halkın bizden alacağı 50 kuruş alın teri bedeli yoktur. Biz alnımızın teri ile helal yaptık. Bizi başka ülkelerle kıyaslamayın. Biz kuru incir, domates satarak çok şükür şimdi sanayi ürünleri satarak alın terimiz ve emeğimizle hiçbir halkın emeği ile oynamadan yapıyoruz. Dünya halkları içerisinde elin teri ile kazanan en helal milletiz biz. Kentsel dönüşüm aşamasında çeşitli söylemler oluşacaktır. Halka rağmen diye bir şey olmaz o 1950’li yıllarda kaldı. Biz halka beraber olursak ayakta kalırız diye düşünenlerdeniz.”

“ELEKTRİK ANAHTARI YAPAMAZKEN BUGÜN HELİKOPTER YAPIYORUZ”

Türkiye’nin giderek geliştiğini belirten Bakan Güllüce, şöyle konuştu: “Dünyada tapu anlamında iddialı olan bir ülkeyiz. Biz kendi gemisini, en teknolojik hücum botlarını kendisi yaptığımız bir ülkeyiz. Ülkemizi savunacak gücümüzü sağlayacak silahları yapan bir Türkiye’yiz. İşte yeni Türkiye budur. Ben meslek liseliyim ve bize elektrik anahtarı verirlerdi. O elektrik anahtarının arkasında ’Made In Bulgar’ yazardı. Elektrik anahtarı yapamayan bir ülkeden helikopter yapan bir Türkiye’ye geldik. Bu ülkenin üzerinden oyun oynamaya kalkanlar etnik yapı ayrımı yaparak bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar mezhep farkıyla ayrımcılık yapanlar ambulanslar yakanlar var mı var. Bizde ne yapacağız aklımızı kullanacağız. Onun bunun bize fitnelik yapmasına, bölücülük yapmasına, bizi birbirimize düşürmesine engel olacağız 78 milyon hep bir araya gelerek bir birimize sarılacağız ve Türkiye’ye karşı emeller besleyenlere patlayın çatlayın biz bir olduk diri olduk diyeceğiz.”

“200 MİLYARLIK YATIRIM YAPIYORUZ”

Türkiye’nin dünya inşaat sektöründe 2. sırada bulunduğunu, bugün artık 200 milyar lirayı aşacak nitelikte yatırım yaptığını vurgulayan Bakan Güllüce, “2001 yılına bir gidin. 1 milyar dolar kredi alabilmek için, o zamanki Başbakanlar ve Bakanlar bu milletin binlerce yıllık haysiyetine onuruna rağmen o parayı bulamıyordu. Haysiyetimiz pahasına, onurumuz pahasına, şerefimiz pahasına 1 milyar dolar borç bulamıyorduk. Peki şimdi bu güne geldiğimiz de parmaklarım, AK Parti hükümetinin bir Bakanı olarak 160 katrilyon (milyar) liralık yatırım ÇED’nin imzasını attı. Bu Bakanlığımızın yatırımları, illerde de 40 katrilyonluk (milyarlık) yatırım ÇED’leri imzalandı. Yani 1 milyar dolar para bulamayan bir ülkeden 200 katrilyona yakın yatırım yapabilecek bir ülkeye geldik. İşte yeni Türkiye bu. Türkiye’yi dünyanın en güzel en yaşanabilir ülkelerinden biri haline getirmede kentsel dönüşümü bu ülkeye uyduracağız” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından ‘Ordu Kentsel dönüşüm’ protokolü Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz arasında imzalandı. Bakan Güllüce Ordu ziyareti kapsamında Ordu Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nü de ziyaret etti. Burada sıra bekleyen vatandaşlar ile memurlar ile bir süre sohbet eden Bakan Güllüce, çalışma ortamından memnun kaldığını söyledi.

Bakan Güllüce, imza töreninin ardından Ordu Valiliği’ni ziyaret etti. Burada Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’ndan kısa bir brifing alan Bakan Güllüce, daha sonra bir programa katılmak üzere Samsun’a hareket etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Doğum günü pastası canından ediyordu

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Eylül, 2026 09:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 146
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde doğum günü kutlaması sırasında pastanın üzerindeki süsü çikolata zannederek yiyen genç, konak sahibinin uyguladığı Heimlich manevrasıyla kurtarıldı.
Olay, Tarihi Çarşı bölgesindeki Eczacı Hidayet Derman Sokak’ta bulunan Hafsa Sultan Konağı’nda meydana geldi. Arkadaşlarıyla doğum günü kutlamak için konağa gelen genç, pastanın üzerindeki süsü çikolata zannederek yedi. Bir süre sonra süsün boğazına kaçması üzerine genç nefes almakta güçlük çekti. Boğazına takılan cismi kendi imkanlarıyla çıkarmaya çalışan genci arkadaşları hastaneye götürmeye çalıştığı sırada durumu fark eden konak sahibi, gence Heimlich manevrası uyguladı. Manevra sayesinde süsün boğazından geçmesiyle genç rahat bir nefes alırken o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Olayla ilgili İHA muhabirine konuşan Taner Yılmaz, “Bahçemize gelen genç grup misafirlerimiz vardı. Kendilerini gördüğümüzde rahatsız olduğunu düşündük, sürekli istifra ediyorlardı. İlk başta olayın ne olduğunu anlayamadık. Daha sonra kapının önüne oturduğumuzda tam karşımızda sürekli istifra ediyordu bağırarak ses çıkarmaya başladı. Daha sonra otopark bölgesine doğru gittiğinde bir bayan arkadaş bize geldi. Biz, ‘Ne oldu. Arkadaşınızla ilgili bir problem mi var, rahatsızlığımı var’ dedik. Boğazına doğum günü pastasının plastiğinin kaldığını söyledi, nefessiz kaldığını söyledi. Daha sonra eşimle beraber otoparka doğru yöneldik” dedi.
Heimlich manevrasını gence uygulayan Şengül Yılmaz ise “Hasta olduğunu düşünmeye başladım. Personele sordum ‘Neyi var’ diye, onlarda aynısı söylediler. Daha sonra onlar hızla ilerlemeye başladılar otoparka doğru. Arkadaşları geri geldi, ‘Ne problem var’ dedim, ‘Boğazında pastanın süsü kaldı’ dedi. ‘Yardım ister misiniz, yardım edebilirim. Eğitimim var’ dedim. ‘Çok seviniriz’ dediler. Eşimle beraber otoparka yöneldim, ‘Yardım ister misin’ dedim zaten cevap veremedi, tam tıkanmaya geçmişti. O noktada ben hemen Heimlich manevrasına başladım. 1, 2, 3. hamlede zaten ‘Yuttum abla’ dedi, daha sonra rahatladı. Bence Heimlich manevrası eğitimini her yetişkinin alması gerekiyor. Her restoranın, her işletmenin muhakkak alması gerekiyor. Hayatımızda küçücük bir ilk yardım ilk saniyeler çok önemli bugün de bunu görmüş olduk. Herkesin alması ve zorunlu hale getirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.