Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Ordu’da Kadınlar Daha Çok Okuyor

tarafından
08 Nisan, 2015 15:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 41
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Ordu Gazi Halk Kütüphanesi Müdürü Bekir Seçil, Ordu Gazi Halk Kütüphanesi’ne 2014 yılında 74 bin 324 okuyucu geldiğini, bu sayının 39 bin 631’ni kadınların oluşturduğunu söyledi.

51. Kütüphanecilik Haftası kapsamında değerlendirmelerde bulunan Ordu Gazi Halk Kütüphanesi Müdürü Bekir Seçil, 2014 yılına yönelik değerlendirmelerde bulundu. 2014 yılının kütüphane için önemli yenilikler getirdiğini aktaran seçil, Ordulu vatandaşların okuma oranları konusunda bilgiler verdi. Kız öğrencilerin ve yetişkin kadınların kütüphaneye daha çok ilgi duyduğunu ifade eden Seçil, yapılan çalışmalarla okuma oranlarında daha fazla artış olmasını sağlayacaklarını belirtti.

“İLERİYE DÖNÜK ÇALIŞMALAR YAPTIK”

2014 yılı içerisinde Gazi Halk Kütüphanesinde gelecek yıllarda okuma oranlarını ve kütüphaneye ilginin artacağı bir takım değişiklikler yapıldığını aktaran Kütüphane Müdürü Bekir Seçil, “2014 yılında kütüphanemizde birçok yeni çalışma yapıldı. Bunlar arasında engelliler için asansör, çalışma salonları gibi gelecekte okuyucularımızı arttırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Bu çalışmalar 2014 yılında okuyucularımızın kısmi olarak etkileyerek azalmasına sebep oldu. Bu ileriye dönük çalışmalar da okuyucularımızın bir miktarı kaybedildi. Ancak, inşaatların tamamlandığı 2015 yılının ilk 3 ayında okuyucu sayımızın geçen yıla oranlar 3 kat arttı. Çünkü yapılan çalışmalarla geleceğin yatırımını yapmış olduk” dedi.

“KADINLAR DAHA ÇOK İLGİLİ”

Ordu’da 2014 yılında kütüphaneyi kullanan okuyucuların birçoğunun kadınlardan oluştuğunu vurgulayan Seçil, “Bizim okuyucularımız arasında kız öğrencilerin ve yetişkin kadınların çok sıklıkla geldiğini görüyoruz. Kadınların geleceğe hazırlık konusunda daha tutarlı ve daha dikkatli olması okumaya yönelten bir faktör olduğunu düşünüyorum. 2014 yılında yetişken ve çocuk okuyucu oranlarımıza baktığımızda Gazi Halk Kütüphanemizin 74 bin 324 kişilik genel okuyucu kitlesi bulunmaktadır. Bu rakamların 22 bin 345’nin yetişkin bayan, 19 bin 803’ünüde yetişken erkek olduğunu görüyoruz. Genel okuyucu oranlarında çocuk kategorisinde yine kız çocuklarının üstün olduğu rakamlara yansıyor. Rakamlara baktığımızda okuma sayısının kız çocuklarında 17 bin 286, erkek çocuklarında ise 14 bin 890 kişi olduğunu görmekteyiz” diye konuştu.

Bu yıl 51. Kütüphaneler Haftası’nın verimli geçtiğini belirten Gazi Halk Kütüphanesi Müdürü Bekir Seçil, gelecek yıl 52’incisini kutlayacakları haftanın Ordu için daha kapsamlı olacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 114
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.