Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

ORDU’DA BALIK CEP YAKIYOR

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
29 Ocak, 2015 20:42 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 38
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Ordulu balıkçılar balık fiyatlarındaki artışın hava şartlarından çok bilinçsiz avlanmadan kaynaklandığını öne sürdü.

Ordu’da avlanmak için denize açılan balıkçılar denizden eli boş dönüyor. Denizlerde balığın azaldığını vurgulayan balıkçılar bu durumun hava şartlarından çok bilinçsiz avlanmadan kaynaklandığını iddia ediyor. Balıkçıların denizden eli boş dönmesi de balık fiyatlarını etkiledi. Ordu Düz Mahalle’de balıkçılık yapan Coşkun Akgün, yıllardır bilinçsiz avlanmaya bağlı birçok balık türünün azaldığını ve fiyatları önceki yıllara göre yüksek olduğunu söyledi. Hava şartlarının balığın azalmasında bilinçsiz avlanma kadar etkisi olmadığını ifade eden Akgün, “Karadenizli balığın kıymetini çok bilinmiyor. Balıklar önceki yıllara oranla hem tür hem sayı açısından azaldı. Bilinçsiz avlanma bu durumun en büyük sebebi. Fiyatlarda bu duruma bağlı olarak artıyor. Bugün itibari ile istavrit 8, mezgit 8, levrek 17, çubra 17, somon 13, barbun 15, kalkan 75, yayın 25 ve bizim en önemli balığımız hamsi 10 lira, fiyatlar böle olunca vatandaşta balık yemiyor. Balık türlerini ve balık fiyatlarını etkileyen bilinçsiz avlanma vatandaşı da olumsuz etkiliyor” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

BELEDİYE MECLİSİNDE TSO GERGİNLİĞİ!

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
08 Ekim, 2026 10:28 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 221
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

BORÇLANMA YETKİSİ 1 OY FARKLA ÇIKTI

Karabük Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında tansiyon yükseldi. Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemin 9. maddesinde yer alan borçlanma yetkisi görüşülürken dikkat çeken bir tablo ortaya çıktı.

Borçlanma yetkisiyle ilgili madde, mecliste yapılan oylamada eşitliğe takıldı. MHP’li meclis üyelerinin ret oyu verdiği maddede eşitlik çıkması üzerine Başkan Özkan Çetinkaya’nın oyunun iki oy olarak sayılmasıyla borçlanma yetkisi kabul edildi.

TSO SEÇİMLERİNİN GÖLGESİ MECLİSE TAŞINDI

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimleri sürecinde yaşanan siyasi tartışmaların ardından, belediye meclisindeki oylama da dikkatleri üzerine çekti.

Meclisteki gerginlik, son günlerde TSO seçimleri üzerinden yaşanan siyasi ayrışmanın belediye meclisine de yansıdığı yorumlarına neden oldu.

Başkan Çetinkaya’nın borçlanma yetkisini kıl payı aldığı oylama, meclis toplantısının en çok konuşulan gelişmesi oldu.

Karabük Belediye Meclisi’nde 9. madde için yapılan oylama, TSO seçimleri sonrası yaşanan siyasi gerilimin yeni adresi oldu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.