Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Ordu – Giresun Havaalanına Yapılacak İlk Seferin Biletleri Satışa Çıktı

tarafından
25 Nisan, 2015 22:40 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 43
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Eğribel tünelinin temel atma törenin ardından yapımı süren Ordu-Giresun Havaalanını incelemek için Ordu’nun Gülyalı ilçesine gelerek çalışmaları yerinde inceledi.

Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı’nda Mayıs ayından itibaren seferlerin başlayacağını, Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul’dan bilet satışlarına başladığını söyledi. Çalışmalarla ilgili bilgiler alan Bakan Canikli, havalimanının bölgenin turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını kaydetti. Canikli, “26 Mayıs itibariyle ilk ticari uçuşlar başlıyor. Türk Hava Yolları şuanda 26 Mayıs tarihli biletlerin satışını yapıyor. Daha sonra Ankara’ya da olacak. Burası uluslararası bir havaalanı olacak. Ordu ve Giresun illerinde Avrupa ve Amerika başta olmak üzere bir çok gurbetçisi var ve artık onlar bu havaalanını tercih edecekler. Cumhurbaşkanımızın da katılacağı açılışımızı yakın bir zamanda da yapacağız” dedi.

Bakan Nurettin Canikli, Körfez ve Arap ülkelerinden gelir seviyesi yüksek turistlerin havaalanını tercih ettiğini, Ordu-Giresun havalimanının hizmete girmesiyle bu bölgelerden de yoğun ziyaret beklediklerini vurguladı. Bakan Canikli, “Başta Ordu ve Giresun olmak üzere bütün Karadeniz’e gerçekten çok büyük ivme katacak. Ekonomik, kültürel, turizm anlamında katkı sağlayacak önemli bir yatırım bu. Deniz ortasına dolgu suretiyle yapılan proje çok fazla değil dünyada. Bu üçüncü o yüzden bütün dünyanın dikkatini çekiyor ve dünyadan da buraya yoğun ilgi olacağını tahmin ediyoruz. Hem modern, hem konum olarak son derece mükemmel, 3 bin metre pist uzunluğu var. 3 milyon yıllık yolcu kapasitesine hizmet edecek alt yapısı tamamlandı şuanda. Özellikle dalgalardan koruyacak mendireğimiz 4.5 kilometre. 100 yıllık datalar kullanılarak, 100 yılda meydana gelen dalgalar, fırtına bütün bu rakamlar kullanılarak bu şekilde planlama yapıldı koruma amaçlı. Başta sayın cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, hükümetimize, bakanlarımıza Ordulular ve Giresunlular adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 125
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.