Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Ölü Yavrularını 18 Gün Karnında Taşımış

tarafından
01 Mart, 2015 13:40 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 28
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ölmek üzereyken veterinere getirilen köpeğin 18 gün boyunca ölü yavrularını karnında taşıdığı ortaya çıktı.

Düzce’de gebe kalan ve iğne ile gebeliğine son verildikten sonra 4 ölü yavrusu alınan Barak cinsi köpek, 10 gün sonra fenalaşınca Ereğli’de veteriner hekim Hüseyin Demircan’a getirildi. Çekilen röntgende karnında iki ölü yavru olduğu tespit edilen av köpeği ameliyata alındı. 2 saat süren ameliyat sonrasında anne karnındaki yavrular alınırken, köpek yaklaşık bir hafta hortumla beslendi. Sağlığına kavuşan köpek sahibine teslim edilmeyi bekliyor.

Veteriner hekim Hüseyin Demircan, köpeğin zayıf olması sebebi ile ameliyattan çıkamayacaklarını düşündüklerini söyledi. Demircan, “Bu köpeğimiz Barak cinsi av köpeği. Yaklaşık 25 gün önce istenmeyen bir gebelik yaşamış. Sahibi tarafından iğne yaptırılarak, ki bizim çok uyarmamıza rağmen gebelik sonlandırılmış. Yaklaşık 3 ve ya 4 tane ölü yavru doğmuş. Daha sonra rahatsızlanmış ve veteriner hekime götürülmüş. Veteriner hekim kendi bulunduğu ortamın şartlarıyla müdahale etmiş ancak yeterli olamamış. Köpek olaydan yaklaşık 10 gün sonra kliniğimize geldi. Bize geldiğinde 33 derece vücut ısısı vardı. Şokta, yarı ölü hali ile geldi. Tedaviye aldık ve röntgen çektik. Röntgende iki yavrunun ölü halde anne karnında parçalanmış olduğunu tespit ettik. Hemen ameliyata aldık. Gördüğünüz gibi çok zayıf. Ameliyatı da kaldırması bir mucize oldu. Ameliyat sonrası hızlı bir iyileşme ve şu anda kendi başına yiyor. Ancak daha önce hortumla besliyorduk. Şimdi sağlığına kavuştu. Bugün sahibine teslim edeceğiz. Bu Barak cinsi av köpeği çok değerli. Sahibi aslında bizlerden özellikle kısırlaştırılmaması için rica etmişti. Ancak maalesef yumurtalıkları parçalanmış, karın zarı iltihaplanmıştı. Çok büyük bir ameliyat geçirdi. Ortalama 17-18 gün ölü yavruları anne karnında taşımış. Çok büyük bir savaş ve mücadele vermiş. Bu mücadeleyi kazandı” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 113
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.