Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ SERGİLEDİ

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
25 Haziran, 2024 01:16 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 59
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen “2023-2024 Bitirme Projeleri Sergisi” Mühendislik Fakültesi Fuaye Alanı’nda gerçekleşti.
Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin bitirme projeleri sergilendi. Serginin açılışına KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Muharrem Düğenci, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Fındık, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Serginin açılışında öğrenciler, bitirme projelerini sergileyerek katılımcılara detaylı tanıtımlar yaptı ve projelerinin sunumlarını gerçekleştirdi. İki gün boyunca dört oturumda gerçekleşecek sergide toplam 120 farklı proje sergilenecek. Projeler arasında serginin bilimsel değerini artıran TÜBİTAK 2209 desteği alan 30 proje de yer alıyor.
Sergide bitirme projesi hakkında bilgi veren Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Damla Yılmaz, “Projemiz, Tiridi Action RPG(rol yapma oyunu) türünde bir oyun. Oyunda envanter sistemi var ve genel olarak RPG oyunlarında olduğu gibi görev sistemi mevcut. Görev alıyorsunuz, görev yapıyorsunuz ve bu şekilde oyun ilerliyor. Oyundaki envanter sisteminde craft (üretim) sistemi de var. Çeşitli nesneleri birleştirerek yeni nesneler oluşturabiliyor ve sonrasına onları kullanabiliyorsunuz. Tabii ki proje geliştirmeye açık. Çeşitli reklamlarla oyun mali açıdan değerlendirilebilir” şeklinde konuştu.
Sergi hem öğrencilerin akademik çalışmalarını paylaşmaları hem de bilgisayar mühendisliği alanındaki yenilikçi fikirlerini tanıtmaları açısından büyük önem taşıdı. Sergi sonrasında hatıra fotoğraf çekimi yapıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Ekim, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 370
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te direksiyon başında kalp krizi geçirdiği öğrenilen sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, demir korkuluklara çarparak alt geçidin üzerinde askıda kaldı. Kazada yaralanan 46 yaşındaki sürücü hastaneye kaldırılarak entübe edildi.
Kaza, Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.K. (46) idaresindeki 46 ADC 450 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu demir korkuluklara çarptı. Battı-çıktıya düşmekten son anda kurtulan otomobil, korkuluklarda askıda kaldı.
Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen M.K., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Sürücünün hastanede entübe edildiği öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.