Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

“NAYLON FATURA YOK, KULLANIM VAR!”

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
18 Aralık, 2015 11:34 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 34
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük İl Defterdarı Osman Koçaş, son aylarda Karabük’te Naylon Fatura olduğu yönünde çıkan haberlerle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Koçaş, Karabük’te naylon fatura düzenleme işinin olmadığını fakat kullanım işinin gerçekleştiğini söyledi. Koçaş, Ticaret yapan firmaların ticaret yaparken çok dikkatli olmaları gerektiğini vurguladığı açıklamasında,  “Karabük’ te müfettişlerimiz var. Vergi incelemeleri yapıyorlar, artı bizim Karabük’ün en büyük özelliği demir sektörünün demir ticaretinin ağırlıklı olması. Başka şansınız yok bütün incelemeler ister istemez demir ve haddehane ticareti üzerine yoğunlaşıyor doğası gereği. Ama giderseniz öyle başka bir yere örneğin ben Kahramanmaraş’tan geldim Kahramanmaraş‘ta da tekstil vardır. Kahramanmaraş’ın en büyük mükellefi tekstil. Tekstil sektörleri incelemeleri vardır ve spesifik olarak demirciler veya haddehaneler seçilmiş demiyorum. Karabük’ün doğası gereği yapılan iş gereği oluyor incelemeler. Dolayısıyla vergi müfettişlerimiz incelemeleri yapıyorlar ama tabi burada biz çoğu hususları vergi mahremiyeti kapsamında veremiyoruz”  dedi

Defterdar Koçaş, son olarak sahte fatura olayına da değinerek, “Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi sahte fatura kullanma;  bakın düzenleme demiyorum. Kullanma olayı bizim Karabük ilimizde de vardır. Diğer illerde olduğu gibi ben ticaret yapan arkadaşlarımıza şunu öneririm rutin olanın dışına çıkmamaları bizim Karabük’te ki kardeşlerimizin ticaret erbabının dışına çıkmamaları ve alışverişi mutlaka belgeye dayandırmaları özellikle ödemelerin fatura, taşıma faturası, kantar fişi yani ben bunları aldım fiilen aldım ödedim diye bize ispatlaması gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 179
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.