Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

MHP’DE İLK ADAY AYHAN AKBAŞ

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
12 Mart, 2015 22:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 233
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından belirlenen 25. Dönem Milletvekilliği seçimleri için aday adaylığı başvuru süresi bugün başladı. 18 Mart’ta sona erecek başvurularda ilk adım Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli tarafından atıldı ve Genel Merkez binası önünde kurban kesilerek yeni dönem için Milletvekili adaylık başvurusu gerçekleşti.

Öte yandan Karabük için ilk başvuru da akaryakıt, nakliye ve yurt sektöründe faaliyet gösteren iş adamı Ayhan Akbaş’tan geldi.

İlhami Yılmaz, Dursun Altıparmak, Mustafa Özata’nın da Milletvekilliği için başvuruda bulunacağı siyasi kulislerinde sıklıkla konuşuluyor.

 

AYHAN AKBAŞ KİMDİR?

Bugün parti genel merkezine resmi başvuruda bulunan Ayhan Akbaş;

1978 Karabük Eskipazar doğumlu. İlk orta ve lise tahsilini Karabük’te tamamlayan Akbaş, İstanbul Üniversite’si İktisat Fakültesi Maliye Bölümü mezunu. Eğitimini tamamladıktan sonra mali Müşavir olan Akbaş halen Karabük’te akaryakıt nakliye ve yurt sektörümde ticari faaliyetine devam ediyor.

Akbaş Evli ve dört çocuk babası.

 

Akbaş kısa bir açıklama yaparak;

“Gerek aldığım eğitim gerekse ticari hayatta edindiğim tecrübelere istinaden Ülke yönetiminde söz sahibi olmak için ve memleketimize katkı sağlama hususunda temsil ettiğim sektör ve nüfuz adına 25.dönem MHP Karabük milletvekili aday adayı oldum. Cenabı Allah çıktığımız yolda mahcup etmesin, hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yılın Ahisi, kaftanı el öperek devraldı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Eylül, 2026 09:20 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 30
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen Ahilik Haftası programında yılın ahisi seçilen Fatih Yüksel, geçen yılın ahisi Gürbüz Tüçel’in elini öperek kaftanı devraldı.
Tarihi Çarşı Kazdağlı Meydanı’nda gerçekleştirilen, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Kaymakam Baskın, Ahilik teşkilatının yaklaşık 8 asırlık geçmişe sahip, kaliteli üretimin yanı sıra dürüst ticareti de hedefleyen önemli bir müessese olduğunu söyledi.
Ahilik kültürünün fazilet, erdem, dayanışma, yardımlaşma, iş ahlakı ve dürüstlük gibi değerleri bünyesinde barındırdığını belirten Baskın, şöyle konuştu:
“Ahilik teşkilatı, kadim bir müessese olarak tezahür etmiş. Takribi olarak sekiz asırlık bir geçmişe dayanmaktadır. Ahilik teşkilatı sadece kaliteli mal üretimi değil, aynı zamanda dürüst ticaret etmeyi hedef eden çok kıymetli bir müessese. Dolayısıyla bünyesinde fazileti, erdemi, dayanışmayı, yardımlaşmayı, iş ahlakını, dürüstlüğü barındıran hakikaten çok yüce bir mefkure.”
Baskın, Safranbolu’nun Osmanlı klasik mimarisini yansıtan tarihi çarşısında, Osmanlı döneminden günümüze aktarılan Ahilik geleneğinin yaşatılmasının ayrı bir anlam taşıdığını ifade etti.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse de kentin Osmanlı döneminden bugüne esnaf ve zanaatkar kültürünün en güzel yaşatıldığı yerlerden biri olduğunu söyledi.
Lonca teşkilatının izlerinin bugün hala çarşıda görülebildiğini dile getiren Köse, “Şehrimizin alın teriyle yükselen markası, demircimizin çekicinde, yemenicimizin tezgahında, lokumcumuzun kazanında, marangozumuzun taşında saklıdır. Her bir geleneği geleceğe taşıyan bu eller sadece üretmiyor, aynı zamanda bir kültürü, bir duruşu, bir ahlakı da üretiyor” dedi.
Konuşmaların ardından programda yılın ahisi seçilen Fatih Yüksel’e kaftanı, geçen yılın ahisi Gürbüz Tüçel tarafından giydirildi. Yüksel, kaftanı Tüçel’in elini öperek devraldı.
Etkinlikte ayrıca Ahilik duası okunurken şiirler okunup halk oyunları gösterisi sunuldu.
Katılımcılara Ahilik pilavı ve çeşitli ikramlarda bulunulmasının ardından program, Dr. Öğretim Üyesi Musa Ak’ın kişisel belgesel fotoğraf sergisinin gezilmesiyle son buldu.
Programa Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, siyasi parti temsilcileri, esnaf odaları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.