Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

METİN TÜRKER ANILDI

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
06 Aralık, 2014 16:51 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 29
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

AW263564

Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası eski Genel Başkanlarından Metin Türker, ölümünün 17. yılında mezarı başında anıldı.
Geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 Aralık 1997’de tedavi gördüğü Amerika’da hayatını kaybeden Türker için ölümünün 17. yılında Öğlebeli Mahallesi’ndeki anıt mezarı başında mevlit okunarak dua edildi.
Anma törenine, Türker’in yakınlarının yanı sıra Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Başkan Yardımcısı Kamil Güleç, Genel Müdür Fadıl Demirel, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Çelik- İş Sendikası eski Genel Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, ve Çelik- İş Sendikası Şube Başkanları, yöneticiler, sendika üyeleri ile Kardemir Karabükspor alt yapı oyuncuları katıldı.
Anma töreninde bir konuşma yapan Çelik -İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Türker’in 17 yıl önce çalışma yaşamıyla ilgili söylediği herşeyin doğru olduğunu gördüklerini ve onun yolunda ilerlediklerini söyledi.
Türker’in Türk çalışma yaşamına büyük aktiviteler bıraktığını anlatan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kardemir, Çelik İş Sendikası ve Karabükspor’u bizlere teslim etmiş ve bu üç kuruluş Türkiye’nin yükselen yıldızı olmuştur. KARDEMİR çok zor ve sıkıntılı bir dönemde kapısına kilit vurulması düşünülürken, bugün Türkiye’nin katma değer üreten en büyük tesislerinden biri haline gelmiştir. O gün Çelik -İş’i yönetenler ve lideri Metin Türker öncülüğünde KARDEMİR’in kapatılmamasının ne kadar elzem ve anlamlı olduğu mücadelesinin bugün ne kadar haklı olduğunu ve kapatılmasını savunanların haksız olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Rahmetli Metin Türker’in sadece sendika liderliğinden öte Türkiye ve KARDEMİR için verdiği mücadelede yaşamına son vermiştir. Türkiye çalışma yaşamına büyük hizmetler etmiş sadece işçi sınıfının mücadelesini değil, endüstriyel ilişkilere büyük katkı vererek yöne vermeye devam etmememizi sağladı. İlkeleri düşünceleri, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve namuslu duruşunun hepimize örnek olmasını diliyorum. Ruhu şad olsun.”
Konuşmanın ardından okunan Kur’an-ı kerim ve dualardan sonra Cengiz Gül ve diğer katılımcılar Metin Türker’in mezarına karanfil bıraktı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 227
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.