Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Memur-sen’in Ve Eğitim Bir-sen Genel Başkanı Ali Yalçın:

tarafından
24 Nisan, 2015 22:20 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 34
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Memur-Sen’in ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun ortaya koyduğu rakam; 28 Şubat’ın bu ülkeye maliyeti 381 milyar dolardır” dedi.

Memur-Sen üyeleri Samsun Serra Otel toplantı salonunda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ında katılımıyla bir araya geldi. Programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Eğitim Bir-Sen Samsun Şubesi Başkanı Necdet Güneysu, AK Parti Samsun Milletvekili adayı Fuat Köktaş, AK Parti Samsun Milletvekili adayı Hasan Basri Kurt, AK Parti Samsun Milletvekili adayı Kamuran Özden katıldı.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Eğitim Bir-Sen Samsun Şubesi Başkanı Necdet Güneysu, AK Parti Samsun Milletvekili adayı Kamuran Özden’in açılış konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “28 Şubat, tek başına Memur-Sen’in varlığını ifade etmek için örnek olarak verilebilecek bir dönemdir. Çünkü bu ülkede demokrasi askıya alınmış, özgürlükler askıya alınmış, bu ülkenin bütün kaynakları hortumlanmış ve bu ülkede bazı kesimler tasfiye edilmiştir. Bizim Eğitim Bir-Sen olarak rakamlarla 28 Şubat olarak açıkladığımız sadece eğitim kolunu ifade ediyorum: 1997-200 arası 11 bin öğretmen istifayı seçti, 3 bin 527’sinin görevine son verildi, 11 bin 890 kişi ceza aldı, 33 bin 271 kişiye soruşturma açıldı, 4 bin 625 kişi fişlendi, 139 kişi Yüksek Öğretim Elemanı kılık kıyafete muhalefetten dışarı atıldı bu sadece eğitim kolu. Ahmet Necdet Sezer zamanında iki defa gönderilen ve veto yiyen memur kararnamesi de onaylanmış olsa 40 bin kişi kapının önüne konulmuş olacaktı. Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş’ın Komisyon Başkanı olarak; ortaya koyduğu rakam 28 Şubat’ın bu ülkeye maliyeti 381 milyar dolar. Bu süreç nasıl hazırlandı. Bu süreç yine o raporda 3 milyar dolar 20 şirket arasında dağıtıldı. Bunların tamamına yakını medya şirketleriydi. Onun için bu ülkede tetikçi karargah medyası vardı. Onlar üzerinden toplum manipüle edildi. Çakma sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla sokak ısıtıldı. Manipüle edilerek darbeciler bu ülkede davet edildi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 131
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.