Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Kızılay’a vekaletle kurban bedelleri açıklandı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
08 Ağustos, 2017 17:13 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 28
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Türk Kızılayı ’nın geleneksel hale gelen “Vekâletle Kurban Kesim” kampanyası ile ilgili Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun, basın açıklamasında bulunarak; “Yurt içinde kurban bağışı bedelinin 735 TL, yurt dışında ise 500 TL olarak belirlendiği bildirildi” dedi.
Başkan Mehmet Uzun, “Vekâletle kurban kesimi kampanyamızla, kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen hayırsever vatandaşlarımız, ulaşamadıkları ihtiyaç sahiplerinin sofralarını niyetleri ile mutlu edecekler. İlimizde ki hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye çalışacağız. Hayat paylaşınca güzel, bizlerde birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte bir şeyler yapma çabası içerisinde olalım. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı olalım” diye konuştu.
Vekâleten Kurban Kesim kampanyası için yardımda bulunacak olan vatandaşlar için hesap numaralarının bilgisini veren Başkan Mehmet Uzun açıklamasına şöyle devam etti; “ Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanı Uzun, son olarak “İsteyenler Karabük Kızılayı Şubemize gelerek kurban vekâletlerini ve her türlü bağışlarını makbuz karşılığında
yapabilirler. Gelemeyecek olan vatandaşlarımızda irtibat telefonlarımızdan bizlere ulaşarak adreslerini ve telefonlarını bildirmeleri halinde; bizzat kendilerine ulaşarak vekâlet ve bağışlarını alabiliriz. Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve Karabüklü hemşerilerimizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, aileleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu günler geçirmelerini temenni ederim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ’den “Sosyal Vatan” vurgusuyla kültürel miras çalışması

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
25 Eylül, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 229
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Türk dünyasının somut olmayan kültürel mirası, dijitalleştirilerek kayıt altına alınacak. Yapılacak çalışmayla kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) Türk Dünyası Politikaları Masası tarafından hazırlanan “Türk Dünyası Somut Olmayan Kültürel Mirasının Dijitalleştirilmesine Yönelik Politika Raporu” kamuoyuna açıklandı. Raporun editörlüğünü KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık üstlenirken, çalışma Doç. Dr. Mustafa Polat, Dr. Öğr. Üyesi Fahri Dağ, Doç. Dr. Deva Özder, Dr. Öğr. Üyesi Elif Gizem Karaoğlu Kirenli ve Doç. Dr. Saidbek Bultabayev tarafından hazırlandı. Yabancı Diller Yüksekokulu Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Kırışık, somut olmayan kültürel mirasın milletlerin bir arada bulunmasında ve kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli rol oynadığını belirtti. Bir milletin kültürü, tarihi, dili, gelenekleri, dini, kıyafeti, mimarisi, sanatı ve desenleri gibi unsurların millet olma bilincinin oluşmasına katkı sağladığını ifade eden Kırışık, bu unsurların korunması ve geleceğe aktarılması gerektiğini vurguladı. Kırışık, “Biz bu rapora aslında yapmış olduğumuz bir akademik çalışmada ‘Sosyal Vatan’ ismini verdik. Yani bir ülkenin kara vatanı, deniz vatanı, hava vatanı olduğu gibi aynı zamanda bir sosyal vatanı var” dedi.
Kırışık, modern hayata geçişle birlikte bazı kültürel değerlerin unutulmaya yüz tuttuğuna dikkati çekerek, söz konusu değerlerin kayıt altına alınmasının önem taşıdığını söyledi. Kültürel mirasın dijital ortama taşınmasının bu değerlerin korunmasına katkı sağlayacağını aktaran Kırışık, “Biz bu değerleri savunmak, korumak, dijitalleştirmek ve geleceğe genişleterek taşımak amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Dijitalleştirme çalışmalarının kültürel değerlerin kayıt altına alınmasına imkan sağlayacağını dile getiren Kırışık, “Bunu dijital sahaya taşıdığımızda artık bunların unutulması mümkün olmayacaktır. Artık kayıtlı, yazılı bir hale getirilmiş olacaktır” diye konuştu.
Kırışık, “Maddi vatanımızı koruduğumuz gibi sosyal vatanımızı da hep birlikte koruyalım” ifadelerini kullandı.
Dr. Öğretim Üyesi Fahri Dağı’nın rapor hakkında bilgileri katılımcılara aktarmasıyla toplantı sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.