Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesi göz dolduruyor

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
02 Kasım, 2016 17:59 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 51
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez yapılan ameliyatlarla iki ayrı hasta sağlığına kavuştu.
Son aylarda yaptığı başarılı ameliyatlarla göz dolduran KBÜ Eğitim ve Araştırma hastanesinde, geçirdiği trafik kazasında sağ dirseği parçalanan Mustafa Bozkurt, 7 saat süren ameliyat sonrası uyluk bölgesinden alınan dokunun dirseğine nakil yapılmasıyla, 2,5 yıldır beyin zarına yapışık, kafatasında kemik tümörü bulunan 30 yaşındaki Harun Ulusoy, burnundan endoskopik kamera ile girilerek kemik tümörünün alınmasıyla sağlığına kavuştu.
Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan, hastanede yapılan başarılı ameliyatlarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Ameliyatı gerçekleştiren doktor ve hastaların katıldığı toplantıda konuşan Doğan, Karabük’te sağlık hizmetinin çıtasını yükseltmek için her geçen gün büyük bir özveriyle çalıştıklarını, ilklere imza atmak için gerekli tüm eksiklikleri bir bir giderdiklerini söyledi.

“İlk kez doku nakli yapıldı”
Trafik kazasında sağ dirseği parçalanan Mustafa Bozkurt, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ortopedi servisinde kırılan dirsek kemiğinin tedavisi yapıldıktan sonra hasarlı bölgeye yara bakımı ve doku beslemesi uygulandı. Ameliyata alınan hastanın uyluk bölgesinden 10*20 santimetre civarında uygun doku hazırlandıktan sonra dirsek bölgesine nakil yapıldı. Mikroskop altında mikro cerrahi yöntemiyle doku dirseğe adapte edildi.
Mustafa Bozkurt, 7 saat süren ameliyat sonrası herhangi bir his kaybı yaşamadığını, kolunu ve parmaklarını rahatça kullanabildiğini söyledi.
Ameliyatı yapan hastanenin Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Malik Abacı ise, Karabük’te ilk kez bir hastaya doku nakli ameliyatı yapıldığını, bu ameliyatın gayet başarılı geçtiğini ve hastanın taburcu edildiğini kaydetti.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ (KBÜ) EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE İLK KEZ YAPILAN AMELİYATLARLA İKİ AYRI HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU. (YASİN ERDEM/KARABÜK-İHA)

“2,5 yıldır kemik tümörü hastası sağlığına kavuştu”
2,5 yıldır beyin zarına yapışık, kafa tasında kemik tümörü bulunan 30 yaşındaki Harun Ulusoy, burnundan endoskopik kamera ile girilerek kemik tümörü çıkarıldı. Başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşan Harun Ulusoy, birçok hastaneye gittiğini ancak ameliyatının riskli olduğu gerekçesiyle yapılmadığını söyledi. Ulusoy, “Kör olma, felç olma riskin var dediler. Bende bu nedenle 2.5 yıldır korktuğum için ameliyat olamadım. Şikayetlerim giderek artınca Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldim. Sevgili hocam bana güven verdi. Ameliyatımı yaptı. Hiçbir şikayetim kalmadı. Hatta ameliyattan çıktığımda herkes beni yüzü gözü sargılar içinde bekliyordu, girdiğim gibi çıktım. Şükürler olsun, hocama teşekkür ediyorum’’ dedi.
Ameliyatı gerçekleştiren Kulak Burun Boğaz Doktoru Süha Eroğlu ise, “Hastamızın beyin zarına yapışmış beyin tümörü vardı. Bu tümör kişide şiddetli baş ağrısı, zamanla görme kaybına neden olur. Hastamızda aynı şikayetlerle başka hastanelere gidiyor. Ama ameliyat riskli olduğu gerekçesiyle yapılmıyor. Kendisi bize geldi. Yapılan tetkikler sonrası burun deliklerinden girerek bu tümörü almayı başardık. Hastamıza tampon bile koymadık, bir gün hastanede kaldıktan sonra ertesi gün taburcu oldu. Sağlık durumu gayet iyi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 186
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.