Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

KATI ATIK DEPOLAMA’DA HEYELAN ŞOKU!

Karabük Haber tarafından
20 Mart, 2017 16:59 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 22.03.2017 09:28
0
0
Tıklanma: 36
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Karabük ve ilçelerinin çöplerinin depolanması ayrıştırılması için 2010 yılında Karabük Merkeze bağlı Kızılcaören Köyünde yapımına başlanan Katı Atık Depolama Tesisinde 2012 yılında meydana gelen heyelan nedeni ile çalışmalar durmuş, yüklenici firma ÇEVKA’nın sözleşmesi fesih edilmiş, daha sonra konu yargıya taşınmış, yapılan yargılama sonrasında mahkeme yüklenici firma lehine karar verirken, idare Yargıtay’a temyiz etmiş Yargıtay yapılan inceleme sonrasında idare lehine karar vermişti.

           Tüm bu süreçte Katı Atık Depolama tesisi için yer arayışına girilmiş, Karabük-Yenice karayolu üzerinde Salmanlar Köy sınırları içinde bulunan Taş Ocağı mevkiinde tesislerin yapılmasına karar verilmişti.

Barındırdığı yaban hayat ve bitki çeşitliliği ile 1999 yılında “Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından “Acil Olarak Korunması Gereken 100 Sıcak Nokta”dan biri ilan edilen ve Türkiye’nin de 9 sıcak noktasından biri olan Yence Ormanlarının böyle bir atık çöp yatırımı ile zarar göreceği endişesi ile “ormanlarımıza çöp attırmayız” diyerek Yenice kamuoyu tarafından büyük bir tepki ile karşılaşılmış bu konu ile ilgili çevre platformu imza kampanyası yapmış, konuyu Ankara’ya taşımıştı.

TAŞ OCAĞI HEYELAN BÖLGESİ 

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, yerle ilgili Çevre bakanlığı hareke geçerek zemin etütlerine başlanırken, yapılan zemin etüt raporlarına göre Taş Ocağı Mevkiinin de heyelan bölgesi olduğu, tesisin yapılmasına elverişli olmadığına dair rapor verildiği edinilen bilgiler arasında.

Şimdi 10 yıldır yapımı tamamlamayan adeta yılan hikayesine dönen tesisler belirtildiği üzere yine her şeye rağmen Taş Ocağı Mevkiinde mi yapılacak, yoksa yeni yer arayışına mı çıkılacak merak ediliyor.

ŞİMDİ NE OLACAK?

  • Heyelan bölgesi olması sebebiyle Aşağı Kızılcaören mevkiinde yapımı yarım kalan Katı Atık Depolama Tesisi inşaatı kaldığı yerden devam edecek mi?
  • Fizibilite raporları neticesinde heyelan bölgesi olduğu tespit edilen Yenice Ormanları içindeki eski taş ocağı mevkii için hala ısrar edilecek mi?
  • Yeni bir yer arayışına gidilecek mi?

 

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 131
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.