Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

KARGAZ, Dünya Miras Evlerinde

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
29 Haziran, 2014 01:19 tarihinde yayınlandı
0
1
Tıklanma: 88
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

KORUMA

KARGAZ  Safranbolu’da Tarihi Çarşı bölgesine doğal gaz ulaştırmak için gerekli etüt çalışmalarına başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Safranbolu Belediye Başkanlığı ve Kargaz Doğalgaz Dağıtım San. Ve Tic. A.Ş. ; Safranbolu’nun kentsel sit alanında bulunan ve doğal gaz hattı için uygun bulunan tarihi evleri yerinde tek tek kontrol ederek çalışmalara başladı.

Diğer yandan üç yıl önce Safranbolu’da doğalgaz çalışmalarına başlayan Kargaz’ın Safranbolu’daki abone sayısı 18 bin 383’e ulaştı. Tarihi çarşıda yapılacak olan fizibilite çalışmalarının ardından tarihi konaklara doğalgaz verme işlemine başlanacak.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yorumlar

  1. Ali

    •

    Kentin tarihi dokusu olan Arnavut kaldırımları ne olacak.

17 milyon liralık dolandırıcılık soruşturmasında 26 tutuklama

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
13 Ekim, 2026 10:27 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 462
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük merkezli yürütülen siber suç soruşturması kapsamında 15 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 42 şüpheliden 26’sı tutuklandı.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve ilgili birimlerin katılımıyla yürütülen soruşturma, 2025 yılında düzenlenen ve 14 kişinin tutuklandığı operasyonun ardından genişletildi. Şüphelilerin irtibatlı olduğu kişilere yönelik çalışmalarda, para karşılığında banka ve kripto para borsası hesapları açtırıldığı, suçtan elde edilen paraların aklanması amacıyla paravan şirketler kurulduğu ve bu yöntemle nitelikli dolandırıcılık suçuna iştirak edildiği tespit edildi.
Organize hareket ettiği değerlendirilen suç örgütünün ortaya çıkarılması, lider ve yönetici kadrolarının belirlenmesi, suç eylemleri ile para trafiğinin ortaya çıkarılması amacıyla 8 ay boyunca teknik ve fiziki takip gerçekleştirildi. Çalışmalar sonucunda şüphelilerin 8 ilde meydana gelen 8 ayrı olayda vatandaşları toplam 17 milyon 197 bin lira zarara uğrattığı belirlendi. Soruşturma kapsamında kurulan paravan şirketlerin yaklaşık 870 milyon liralık para işlem hacmine sahip olduğu tespit edildi.

15 ilde eş zamanlı operasyon
Şüphelilerin yakalanmasına yönelik 6 Ekim’de İzmir, İstanbul, Sakarya, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Adana, Ankara, Aydın, Diyarbakır, Kırklareli, Manisa, Şanlıurfa, Zonguldak ve Mersin’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda yakalanan 42 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerden 2’si Cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 14’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 26 şüpheli ise çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
Soruşturma kapsamında 3 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlenirken, firari 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yorumlar

  1. Ali

    •

    Kentin tarihi dokusu olan Arnavut kaldırımları ne olacak.