Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

KARDEMİR’DEN 17 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA

Karabük Haber tarafından
14 Eylül, 2024 01:27 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 15.12.2024 13:38
0
0
Tıklanma: 45
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARDEMİR), ihracat ağını genişletme stratejisi kapsamında Azerbaycan ile 17 milyon 640 bin dolar değerinde ray satışı anlaşması imzaladı.

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARDEMİR) ihracat ağını genişletme hedefleri doğrultusunda Azerbaycan’la ray satış anlaşması imzaladı. KARDEMİR, 2024 yılı sonuna kadar üç parti halinde teslim edilmek üzere toplam 17 Milyon 640 Bin Dolar  değerinde ray tedarik edecek. Bu anlaşma ile Kardemir uluslararası pazarlardaki varlığını güçlendirmeye devam ederken, anlaşma şirketin ihracat kapasitesini artırmasına da katkı sağlayacak.

KARDEMİR’İN BÖLGEDEKİ TİCARİ VARLIĞI ARTACAK

KARDEMİR’in Azerbaycan ile gerçekleştirdiği bu anlaşma, şirketin bölgedeki ticari varlığını artırma çabalarının bir parçası olarak görülürken, KARDEMİR’in Azerbaycan’a ray satışı, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin de bir göstergesi olarak değerlendirildi.  Ulaşım ve altyapı projelerinin hız kazandığı Azerbaycan’da, bu tür stratejik işbirliklerinin önemli bir rol oynadığına değinen ilgili kaynaklar,  “Ray tedariği, Azerbaycan’ın demiryolu ulaşım sistemlerinde kullanılacak ve ülkenin modernleşen altyapısına katkıda bulunacak” şeklinde görüş beyan ettiler.

KARDEMİR, İHRACAT KAPASTESİNİ ARTIRIYOR

Yapılan bu anlaşma ile KARDEMİR’in ihracat kapasitesini artırma konusundaki başarıları bir kez daha ortaya çıkarken, Şirket, son yıllarda iç pazardaki lider konumunu uluslararası piyasalara da taşımak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Özellikle demiryolu rayları ve ağır sanayi malzemeleri alanındaki üretim kapasitesi, KARDEMİR’i global pazarda öne çıkaran en önemli unsurlardan biri olarak görülüyor.

KARDEMİR yetkilileri, yapılan anlaşmanın şirketin uluslararası arenadaki rekabet gücünü pekiştireceğini vurgularken,  ray satışının şirketin küresel ticaret hacmini genişletmesinin yanında, yurt dışı operasyonlarındaki güvenilirliğini de artırmayı hedeflediği ifade ediliyor.

RAYLAR ÜÇ PARTİ HALİNDE TESLİM EDİLECEK

KARDEMİR, bu anlaşma kapsamında Azerbaycan’a yapacağı ray teslimatlarını 2024 yılının sonuna kadar tamamlamayı planlıyor. Üç parti halinde yapılacak teslimatlar la birlikte, şirketin gelecekte Azerbaycan ile daha fazla ticari iş birliğine gitmesi de bekleniyor.

Bu anlaşma, Türkiye’nin sanayi devi KARDEMİR’in sadece bölgesel pazarlarda değil, küresel çapta da önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Ekim, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 383
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te direksiyon başında kalp krizi geçirdiği öğrenilen sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, demir korkuluklara çarparak alt geçidin üzerinde askıda kaldı. Kazada yaralanan 46 yaşındaki sürücü hastaneye kaldırılarak entübe edildi.
Kaza, Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.K. (46) idaresindeki 46 ADC 450 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu demir korkuluklara çarptı. Battı-çıktıya düşmekten son anda kurtulan otomobil, korkuluklarda askıda kaldı.
Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen M.K., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Sürücünün hastanede entübe edildiği öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.