Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

KARDEMİR İran’a ray ihracatına başladı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
13 Ekim, 2016 23:02 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 43
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

İran ile Petrol-Ray takası kapsamında Nisan ayında yapılan 80 milyon avroluk anlaşma sonrası KARDEMİR İran’a ilk ray sevkiyatına başladı.
Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş Genel Müdürü Uğur Yılmaz, Karabük Üniversitesi’nde başlayan “3. Uluslararası Raylı Sitemler” sempozyumu kapsamında açılan Hicaz Demiryolu resim sergisinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Yılmaz, İran ile yapılan petrol-ray takası kapsamında Tüpraş’ın petrol almaya başladığını, KARDEMİR’inde ray vermeye başladığını söyledi. Yılmaz, yaklaşık 80 milyon avro hacminde ticari anlaşma kapsamında İran’dan Tüpraş’ın ham petrol aldığını, kendilerinin de İran Devlet Demir Yolları’na ray göndermeye başladıklarını belirterek, “Bu aşağı yukarı 135 bin tona ulaşabilecek ve kurada bağlı olmak üzere bir ray üretimi. Şuanda ilk 40 bin tonun üretimi hemen hemen bitti ve ilk 10 bin ton Ray İran’a teslim edildi. İyi bir anlaşma oldu. Bizim bildiğimiz İran İran olalı 600 bin ton ray kullanılmış. Bu anlaşma öncesi bunun yüzde 10’u KARDEMİR’den karşılanmış. Şimdi bu hacimde tedarikle İran yerleşkesinde KARDEMİR Ray’ın önemli payı olacak. Bu ülkemiz ve KARDEMİR açısından gurur verici. Bunun inşallah devamı olur. Bu sadece İran’a değil Avrupa’ya da ray satmak istiyoruz. Bunun yolu da limandan geçiyor. İnşallah Filyos Limanı, KARDEMİR ve Karabük ile bölge iller için son derece stratejik hayati öneme sahip. Önümüzdeki günlerde buranın temelini atacağız, çalışmalar başlamış. Süratle liman hayata geçerse buradan ray ve diğer ürünlerimizi birçok ülkeye ihraç etme imkanımız olacak” dedi.
Komşu ülkeler Suriye ve Irak’ta da barışın sağlanmasıyla bölgede yeniden yapılanma ve imar başlaması gerektiğini kaydeden Yılmaz, “O günler inşallah en kısa sürede gerçekleşirse, şüphesiz ki; bizim de beklentimiz sadece ray değil, Türkiye’nin çelik sektörü açısından da önemli. O bölgeye ihracatımız olacaktır. Bu bölgeler eninde sonunda bir gün barışa kavuşunca önemli bir pazar ve potansiyel hale gelecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 153
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.