Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Kalp Hastalarına “Kardiyak Rehabilitasyon”

tarafından
10 Şubat, 2015 13:25 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 40
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karadeniz’de ilk kez “kardiyak rehabilitasyon” ünitesi Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde hastalarına hizmet vermeye başladı.

Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde oluşturulan kardiyak rehabilitasyon ünitesine 3 adet Kardiyak ve bir adet pulmoner rehabilitasyon bisikletleri kalp hastalarına hizmet vermeye başladı.

Program hakkında bilgi veren Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Orhan Akdeniz, cihazın kalp krizi ve ani ölüm riskini azalttığını, kalp ve damar fonksiyonları maksimuma çıkartarak, damar tıkanıklığını önlediğini ve egzersiz kapasitesi kolaylaştırdığını söyledi. Akdeniz, “Hastayı risk açısından değerlendiren, risk faktörlerini modifiye eden, kardiyovasküler hastalığa bağlı gelişen psikolojik ve emosyonel kötü etkiler ve ölüm risklerini azaltır. Egzersiz kapasitesini artıran bir tedavi yöntemi olan kardiyak rehabilitasyon hastanemizde uygulanmaya başlandı. Kardiyak Rehabilitasyon ilk olarak kalp krizi geçiren hastaların işe ve sosyal hayata dönüşlerini hızlandırmak için geliştirilmiş bir yöntemdir. Kardiyak rehabilitasyon programı ile kalp krizi ve ani ölüm riski azalır, kalp ve damar fonksiyonları maksimuma çıkarılır. Damar tıkanıklığı önlenir ve egzersiz kapasitesi kolaylaşır. Kalp hastaları sonrasında hastalarda görülen ciddi ölüm kaygısı ve depresyonun önlenmesine yardımcı olmaktadır” dedi.

Kardiyak rehabilitasyon programının kullanımı hakkında bilgi veren Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Fizyoterapisti Turgay Şahin, “Kardiyak rehabilitasyon Karadeniz’de ilk olarak Samsun’da bizim hastanemizde kullanılmaya başlanmıştır. Ayrıca pulmoner rehabilitasyon cihazımız ile egzersiz performansını arttırdığımız hastaların düzgün nefes alıp alamadıklarını kontrol edebilmek için akciğer kapasitelerini görebilmemiz ve ölçebilmemiz mümkün” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Ekim, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 411
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te direksiyon başında kalp krizi geçirdiği öğrenilen sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, demir korkuluklara çarparak alt geçidin üzerinde askıda kaldı. Kazada yaralanan 46 yaşındaki sürücü hastaneye kaldırılarak entübe edildi.
Kaza, Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.K. (46) idaresindeki 46 ADC 450 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu demir korkuluklara çarptı. Battı-çıktıya düşmekten son anda kurtulan otomobil, korkuluklarda askıda kaldı.
Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen M.K., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Sürücünün hastanede entübe edildiği öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.