Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Kadınlar Gününde Özgecan İçin Resim Çizdiler

tarafından
08 Mart, 2015 14:05 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 40
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Trabzon’da Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği üyesi bir grup kadın Meydan Parkı’nda 10 metrelik tuval bezi üzerine fırça atarak kadına şiddete ‘Hayır’ dedi. Tuval çalışmasının tamamlanmasının ardından Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın anısına Trabzonspor ve Mersin İdmanyurdu kulüpleriyle görüşülerek tuvalin statlarla sergilenmesi sağlanacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Meydan Parkı Atatürk Alanı’nda bir araya gelen kadın sanatçılar, kadına yönelik şiddete hayır demek için 10 metrelik tuval bezi üzerine resim yaptı. Çevredeki vatandaşların da eşlik ettiği etkinlikte açıklama yapan Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, kadına şiddete hayır için bir fırçada sen at, şiddete fırça atıyoruz sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

Amaçlarının her türlü şiddete ‘hayır’ demek olduğunu belirten Üst, “Bizler renklerimizle ‘şiddete hayır’ diyelim dedik. Sanatın dilini konuşturmak için bugün buradayız. Hep birlikte şiddete hayır diyoruz. Amacımız daha güzel barış, dostluk ve kardeşlik içerisinde bir dünya. Renklerimiz kadınlarımızın gücüdür ve sanatın gücüyle her türlü şiddete hayır diyoruz” dedi.

Temsilcilikleri bulunan 26 ülke ve Türkiye’nin 30 ilinde de yapılan tuval çalışmalarının daha sonra bir araya getirilip Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın anısına katalog yapılacağını ardından da Hüseyin Avni Aker Stadyumu ve Mersin Arena Stadyumunda sergilemeyi düşündüklerini belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 161
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.