Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

GÜNEŞ; DİYANETİN BÜTÇESİ PERSONELİN MAAŞ VE SGK PRİM GİDERİDİR

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
15 Aralık, 2022 09:03 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 35
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Diyanet İşleri Başkanlığının 2023 yılı bütçesi hakkında açıklamada bulundu.
Diyanet İşleri Başkanlığının anayasal görevinin; İslam dininin inanç, ibadet ve ahlâk esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, sahih dini bilgi ile toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek olduğunu belirtti.
Diyanetin; bu misyonunu yurt içinde il ve ilçe müftülükleri, yurt dışında ise dış temsilcilikleri aracılığıyla yerine getirdiğini ifade eden Güneş, “Orta Asya’dan Balkanlara, Avrupa’dan Amerika’ya, Afrika’dan Avustralya’ya kadar geniş bir coğrafyada, 130 bini aşkın personeliyle dini, hayri ve sosyal hizmet sunan uluslararası bir kurum hâline gelmiştir.
Başkanlık bütün camilerimizin yansıra, aile ve dini rehberlik bürolarında, diyanet gençlik merkezlerinde, sosyal hizmet ve ceza infaz kurumlarında, hastanelerde, öğrenci yurtlarında, hayatın hemen hemen her alanında var olan ve hizmet sunan bir kurumdur” dedi.
99 yıllık süreçte, Tüekiye’de cami sayısının 90 bine ulaştığını aktaran Güneş, “Buna göre cumhuriyet döneminde yapılan 82 bin 300 caminin hiçbiri Devlet Yatırım Bütçesine alınarak inşa edilmemiştir. İnşa edilen bütün camiler tamamen hayırsever ve hamiyetperver halkımızın kendi öz katkılarıyla yaptırdığı eserlerdir. Bu itibarla; Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesi yatırım bütçesi değildir. Müzakere edilen başkanlık bütçesinin yüzde 96’sı personelin maaş ve SGK primleri gideridir” diye konuştu.
Her yıl bütçe görüşmelerinde, Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesi ile çeşitli Bakanlıkların bütçeleri kıyaslanarak “Bütçe yine Diyanete çalıştı”, “Diyanetin bütçesi 7 bakanlığın bütçesini geride bıraktı” tarzında yapılan eleştirilerin insaftan yoksun ve doğruyu yansıtmadığını vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:
“Cumhuriyet tarihinde arka arkaya 21 defa bütçe yapma imkanına sahip olan tek siyasi parti AK Partidir. Milletimizin itimadına ve teveccühüne şükran borçluyuz. Nice 20 yıllar temennisiyle merkezi yönetim bütçemizin ve Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum.”

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Ekim, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 386
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te direksiyon başında kalp krizi geçirdiği öğrenilen sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, demir korkuluklara çarparak alt geçidin üzerinde askıda kaldı. Kazada yaralanan 46 yaşındaki sürücü hastaneye kaldırılarak entübe edildi.
Kaza, Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.K. (46) idaresindeki 46 ADC 450 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu demir korkuluklara çarptı. Battı-çıktıya düşmekten son anda kurtulan otomobil, korkuluklarda askıda kaldı.
Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen M.K., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Sürücünün hastanede entübe edildiği öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.