Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

GİRESUN 2015 YILI TURİZM PROGRAMINI BELİRLEDİ

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
28 Ocak, 2015 12:40 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 32
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Giresun Valiliği’nin katıldığı 5. Turizm Emitt Fuarı’nın oldukça verimli geçtiği belirtildi.

Giresun’un 2015 yılında turizmden payını almak adına 71 ülkeden yüzlerce seyahat acentelerinin katıldığı fuarda talep ve önerilerin dikkate alınarak her türlü gerekli çalışmaların yapılması yönünde zaman kaybedilmeyeceği ifade edildi.

Giresun Valiliği Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından yapılan açıklamada “Emitt Fuarı’na Giresun olarak katılmış bulunmaktayız. İlk iki günü turizm profesyonellerine, son iki günü ise halka da açık olan EMITT Fuarı bölgedeki turizm sektörünü bir araya getiren Avrupa’nın 5. Büyük fuarı konumundadır. 81 ayrı ilden Anadolu Kültürlerinin yarıştığı Emitt Fuarı’nda Giresun için oluşturulan stant da Giresun’umuzun turizm alanları, yayla ve kıyı destinasyonları, yöresel gıda ürünleri ve kendine özgü mimarisi anlatıldı. Şehrimizin doğa ve kültür turlarına yönelik içeriklerinin aktarıldığı, tarih ve sahil kesimleri ile ilgili tur güzergahlarının sunulduğu, kıyı ve yayla turizmi ile ilgili konaklama kapasitelerinin bilgilerinin verildiği fuarda tur operatörleri ile toplantılar yapıldı. Giresun’un Kültür ve değerlerinin ortaya konulduğu Uluslararası Fuar’da amaç Giresun’u turizm sektöründe daha ileriye, sürdürülebilir bir konuma taşımak” denildi.

Giresun’un kültürel ve doğal güzelliklerinin öne çıkarıldığı fuarda gösterilen ilginin turizm adına umut verici olduğu kaydedilirken, “Giresun’un yaylalarındaki bakirliğin vermiş olduğu temiz hava, huzur, yörede bulunan doğal bitki örtüsü, zengin vejeteryan mutfak, şehrin sembolü fındık ve ürünleri, Giresun Adası’nda M.Ö. 800 yılına yolculuk projesi, Giresun tarihinin tanığı Zeytinlik Semti , Giresun Kalesi’nin yer aldığı programlar fuara katılan ve Karadeniz Bölgesi’ne tur düzenleyen acentelerle yetkilileri ve tur operatörleriyle istişareli bir şekilde görüşüldü. Bu turizm alanlarla ilgili hazırlanan projelerin dikkat çekmesi ve bu alanların kullanılabilir bir alan olabileceğine dair almış olduğumuz yorumlar bizleri oldukça memnun etti” denildi.

Giresun Adası’nı turizme kazandırma adına önemli bir projenin gündeme geldiği de belirtilen açıklamada “Mayıs aylarından itibaren , mitoloji ve doğanın içiçe olduğu , mistik güçlerin yer aldığı ,antik çağların izine rastlanan,Herkül’ün Altın postu aradığı Giresun Adası tekneler ile turlar düzenleyeceğiz. Böylelikle hem bölgeye gelecek olan yerli ve yabancı turistlere, hem de Giresun halkına yönelik turizm destinasyonunu oluşturmuş olacağız. 19. Yy. hayatının geçmişini, kültürünü, ekonomisini, teknolojisini ve yaşama biçimini yansıtan,geçmişin bize mirası olan,tarih kokan evleri, bahçelerinde mandalina ağaçları, hanımeli,sümbül kokan sokakları ve her köşe başlarında bizleri geçmişe taşıyan taşlıklı konaklarıyla Giresun’un ilk yerleşim yerlerinden tarihi Zeytinlik Evlerimizin restorasyon çalışmalarına da mart-nisan ayından itibaren başlayacağız.Giresun Kalesi’ne yerli ve yabancı tur otobüslerinin çıkabilmesi için Emniyet Müdürlüğümüz ile Turizm Altyapı Hizmet Birliğimiz gerekli çalışmaları yürütüyor. Tur otobüslerinin kalemize çıkması için eskort araç vermemiz gerekiyorsa onu da sağlayacağız. Karadeniz’in güzelliklerini kıyısından tepesine kadar yaşayabileceğiniz bu şehrin turizm şehri olması için hummalı bir çalışma içindeyiz. Ayrıca festival organizasyonları, yaylalarda mevsimsel trekking , foto safari, bisiklet safari turlarına yönelik rotalarla da Karadeniz Bölgesi’ne gelmek isteyen gezginlerimiz için hazırlıklarımızı yapmış bulunmaktayız” ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

BELEDİYE MECLİSİNDE TSO GERGİNLİĞİ!

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
08 Ekim, 2026 10:28 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 230
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

BORÇLANMA YETKİSİ 1 OY FARKLA ÇIKTI

Karabük Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında tansiyon yükseldi. Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemin 9. maddesinde yer alan borçlanma yetkisi görüşülürken dikkat çeken bir tablo ortaya çıktı.

Borçlanma yetkisiyle ilgili madde, mecliste yapılan oylamada eşitliğe takıldı. MHP’li meclis üyelerinin ret oyu verdiği maddede eşitlik çıkması üzerine Başkan Özkan Çetinkaya’nın oyunun iki oy olarak sayılmasıyla borçlanma yetkisi kabul edildi.

TSO SEÇİMLERİNİN GÖLGESİ MECLİSE TAŞINDI

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimleri sürecinde yaşanan siyasi tartışmaların ardından, belediye meclisindeki oylama da dikkatleri üzerine çekti.

Meclisteki gerginlik, son günlerde TSO seçimleri üzerinden yaşanan siyasi ayrışmanın belediye meclisine de yansıdığı yorumlarına neden oldu.

Başkan Çetinkaya’nın borçlanma yetkisini kıl payı aldığı oylama, meclis toplantısının en çok konuşulan gelişmesi oldu.

Karabük Belediye Meclisi’nde 9. madde için yapılan oylama, TSO seçimleri sonrası yaşanan siyasi gerilimin yeni adresi oldu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.