Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

GENEL SEKRETERLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ!

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
27 Ağustos, 2015 10:21 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 32
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği dün gazetemizde yayınlanan “Bu Nasıl İhale” başlıklı manşet haberimize istinaden açıklamada bulundu.
Konuya ilişkin gazetemize açıklamada bulunan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İsmail Kara, “Genel Sekreterliği ve bağlı sağlık tesislerinin malzemeli temizlik hizmet alımı işi 3 yıllığına ihale edilmiş, ihaleyi kazanan firma işe başlamış ve başladıktan 3-4 ay gibi kısa bir zaman sonra firmanın icra yazıları genel sekreterliğimize gelmeye başlamıştır.
İlgili firmanın yaşadığı mali kriz nedeniyle hastanelerimizin temizlik malzemelerini teslimde sıkıntı yaşamaya başlamıştır ve bu sebeple firma hakkında mevzuatında belirtildiği şekliyle resmi işlemler başlatılmıştır.
Ancak bu süreç devam ederken hastanelerin temizlik hizmetlerinin aksamaması için yeni bir ihale yapılıncaya kadar geçen sürede, hem çalışan personelin mağdur olmaması hem de hastanede sunulan sağlık hizmetlerinin aksamaması için hastanelerimizden gelen talep ve istem miktarları doğrultusunda 3 aylık malzemeli temizlik hizmet alımı ihalesi yapılmıştır. İhaleye giren firmaların hepsinin fiyatları yaklaşık maliyetin üzerinde olması nedeniyle Kamu İhale Kanunu ve ilgili mevzuatlar doğrultusunda ihale iptal edilmiştir.
İhaledeki temizlik malzemelerinin miktarları hastanelerimizden gelen talepler doğrultusunda belirlenmiştir. İhaledeki temizlik malzemelerinin hepsi ihaleden sonra teslim alınmamaktadır. Hastaneler ihtiyaçları oldukça ilgili firmaya ihtiyaç miktarı kadar (örneğin 15 günlük gibi) sipariş geçerek teslim alıp bu teslimata göre alınan miktar üzerinden ödeme yapılmaktadır. İhaleye esas malzemelerin hepsi bir kerede teslim alınmadığı için malzemelerin depolanması gibi bir ihtiyacımız ve sorunumuz yoktur.
Şu anda süreci devam eden 3 yıllık ihalenin yüklenicisi olan firma hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmış ancak fesih işlemine ilgili firma itiraz etmiştir bu nedenle yasal süreç bu çerçevede devam etmektedir.
Karabük halkımıza, kolay ulaşılabilir, kaliteli, güvenli ve temiz ortamlarda, konforlu, etkin sağlık hizmetini sunmak için tüm sağlık çalışanlarımızla birlikte çalışmalarımız devam etmektedir” dedi

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 126
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.