AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Eren Ülkü Ocakları Başkanı Murat İsmail Taş’ın referandum sonrasında yapmış olduğu açıklamaya cevap verdi.
Ülkü ve Ocak kültürü adına basına yapılan açıklamalar ocak kültürü ve anlayışına yakışmayan ve adabı muaşeret kurallarına uymadığını söyledi.
Eren açıklamasında;
“Şeref yoksunu, adamsanız çıkın karşıma müptezel önünden ye, az ötede oynayın, bozkurt yelesinde bit arayan kendi evinde it arasın”
Peygamber ocağı olarak bilinen ocak kültürüne ve iki cihan güneşi sevgili peygamberimiz Hz.Muhammet (sav)’in dili değildir. Bu sözler Türk İslam Müferriki Seyit Ahmet Arvasi’nin Türk Milliyetçi öğreticisine uygun değildir. Bu anlayış, başta Alparslan Türkeş’in misyonuna uygun sözler değildir.
Ülkü ocağı Milletine İnsanlığa karşı derin sevgi, örf, adet ve büyüklerine karşı saygı hislerini taşıyanların ülküsü ve ocağıdır.
Eleştiri, söz söyleme, analiz yapma her fert ve siyasi partinin hakkıdır, bu hak sevgi ve saygı çerçevesinde Türk örf, adet ve geleneklerine uygun bir dille yapılması toplumsal kuraldır.
Yapılan halk oylaması bir siyasi parti seçimi değildir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin önerisi ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile ve en son olarak Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici’nin katkıları ile halkımıza sunulmuş Türk Milletinin geleceğinin oylamasıdır. Sonuçta Evet-Hayır diyende kaybetmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Aziz Milletimiz ve Türk İslam Dünyası ve mazlum milletler kazanan olmuştur.
Biz AK Gençlik olarak şehrimizin ve ülkemizin huzur ve barışı için “SÖZ GÜMÜŞSÜ SÜKUT ALTINDIR” anlayışı ile hareket edeceğimize ve aziz milletimize atalarımızın bıraktığı güzel yurdumuza hizmet etmek için gençliğimizi Türk İslam örf, adet ve geleneklerimize göre yetiştireceğimize söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.



