Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Ereğli Ülkü Ocakları, İzmir’de Öldürülen Fırat Çakıroğlu İçin Eylem Yaptı

tarafından
21 Şubat, 2015 17:55 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 40
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ülkü Ocakları, İzmir Ege Üniversitesi’nde çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için eylem düzenledi.

Kdz. Ereğli Ülkü Ocakları Başkanlığı, Ege Üniversitesi’nde öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için eylem düzenledi. PTT kavşağında toplanan yaklaşık 300 kişilik grup ellerinde Türk Bayrağı ve MHP bayrağı ile Atatürk anıtı önüne kadar yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuyan grup, daha sonra Kur’an-ı Kerim okuyup Fırat Çakıroğlu için dua etti.

Kdz. Ereğli Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Gencer Kamiloğlu, arkadaşları Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesinde ihmal olduğunu söyledi. Kamiloğlu açıklamasında, “Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi öğrenci temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu PKK militanları tarafından kahpece yapılan bir saldırı sonucu şehit edilmiştir. PKK terör örgütü üniversitelerde hakimiyet kurmaya çalışmaktadır. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun tek suçu Türkü-Kürtü ile bu milletin bir bütün olduğunu söylemesidir. Terör örgütü PKK mensuplarını ikaz ediyoruz; Biz Sovyet güdümündeki bölücü terör hareketlerine boyun eğmedik, bu ülkenin Afganistan olmasına müsaade etmedik. Şimdi yabancı seymayenin güdümündeki söylemi farklı ancak amacı aynı olan bölücü PKK terör örgütü militanları, kandırılmış gafiller, kiralık katiller! Bu ülkeyi Irak, Suriye akabetine düşürmemize, siyasi iktidarın gafletine rağmen müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Ereğli Ülkücüleri olarak şehidimize Allah’ın rahmet etmesini diliyoruz. İlçemizdeki mülki emirlere ve emniyet yetkililerine sesleniyoruz. İlçemizdeki eğitim fakültesinde PKK’yı öven, milli ve manevi değerlerimize hakaret edici sözlerle, ülkenin imanlı gençleri tahrik edilmektedir. İlçemizde benzer provakosyonlarla gençlere zarar verecek olaylara mahal verilmemesi için gerekli önlemlerin bir an evvel alınmasını yetkililerden talep ediyoruz” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar tekbir getirerek, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Fırat başbuğ fakülteler bizimdir”, “Kanımız aksa da zafer İslamın”, “Dişe diş, kana kan, intikam intikam” şeklinde slogan attı. Grup toplu halde ülkücü yemini ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 153
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.