Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

ENGELLİLER HAFTASINDA ÇELENK KRİZİ..!

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
10 Mayıs, 2022 17:28 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 15
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’te Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen törende davet edildiği halde çelenk sunumu yapamayan Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Sevim Karaman kürsüye çıkarak duruma tepki gösterdi.
Engelliler Haftası, tüm yurtta olduğu gibi Karabük’te de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği tarafından hazırlanan program dolayısıyla Kent Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, Birleşmiş Milletlerin almış olduğu karar gereği 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ile kutlandığı söyleniyordu. Araştırmalarımıza göre Osmanlı Döneminden bu tarafa engellilere devletimizin, milletimizin desteğiyle 1985 yılında Türkiye’de Engelliler Haftası kutlanmaya başlamıştır. Bu bağlamda Türkiye genelinde yapmış olduğu hizmetler göz ardı edilemeyecek kadar yüksektir” dedi.
Yılmaz, Karabük’te yaklaşık 2 bin 500 kişiye evde bakım hizmeti verildiğini ve aylık 3 milyon 600 bin TL katkı sağlandığını aktardı.
Katılımcılara teşekkür eden Yılmaz, bu haftanın çeşitli etkinliklerle kutlanılmaya devam edeceğini belirtti.
“Çelenk sunumu krizi”
Konuşmanın ardından kürsüye çıkan Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Sevim Karaman, törene davet edilmelerine rağmen listede isimlerinin bulunmamasından dolayı çelenk sunumu yapamadıklarını belirterek tepki gösterdi. Konuşmakta zorluk yaşayan Karaman’ı sakinleştirmeye çalışan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sezgin Küçüktepe, yanlış anlaşılma olduğunu ifade ederek dernek yöneticilerini sakinleştirdi.
Kısa süreli kriz birlikte çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

2 Yılda 145 bin ton sıcak asfalt serildi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
24 Eylül, 2026 09:27 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 92
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın göreve geldiği günden bu yana geçen 2 yıllık süreçte 145 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi.
Şehrin altyapı ve yol sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için planlı bir çalışma yürüten Karabük Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yoğun saha mesaisiyle kentin dört bir yanına ulaşıyor. Ana arterlerden mahalle içlerindeki sokaklara kadar ihtiyaç duyulan her noktada yürütülen serim işlemleri sayesinde, Karabük genelinde ulaşım güvenliği ve sürüş konforu önemli ölçüde artırıldı. Mevsim şartlarının sunduğu çalışma avantajını en üst düzeyde değerlendiren ekipler, asfalt seriminin yanı sıra kentin coğrafi yapısına uygun fiziki tedbirleri de eş zamanlı alıyor. Bu doğrultuda arazi yapısından kaynaklanan riskli bölgelerde 3 bin 796 metrekare istinat duvarı ve 5 bin 943 metreküp taş duvar inşa edilerek mahallelerdeki muhtemel toprak kaymalarının ve güvenlik risklerinin önüne geçildi.
Karabük Belediyesi, yürütülen dönüşüm programı dahilinde yalnızca araç yollarına değil, yaya ulaşımına ve yaşam alanlarına da değer katıyor. Şehrin estetiğini ve yayaların güvenliğini ön planda tutan ekipler; kent genelinde 45 bin 462 metrekare tretuvar ve saha betonu, 19 bin 302 metrekare parke ve doğal taş ile 19 bin 709 metre bordür imalatını tamamlayarak kaldırımları modern ve kullanışlı bir standart kavuşturdu. Eğimli araziye sahip mahallelerde yürüyüşü ve erişimi kolaylaştırmak amacıyla 645 metrekarelik merdiven imalatı da hizmete sunuldu.
Diğer yandan vatandaşların sosyal yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar da aksatılmadan sürdürülüyor. Kent genelinde bulunan parklar ve dinlenme alanları, mahalle sakinlerinin ihtiyaçları doğrultusunda baştan sona donatıldı. Bu kapsamda parklara 230 kamelya, 801 bank ve 730 ormancı masası yerleştirildi. Çocukların ve gençlerin daha sağlıklı ve güvenli alanlarda spor yapıp vakit geçirebilmesi amacıyla spor alanları ve oyun sahalarına 13 bin 243 metrekare EPDM zemin kaplaması ile 9 bin 434 metrekarelik akrilik zemin boyaması uygulandı.
Yapılan saha çalışmalarını değerlendiren Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin altyapısını modernize etme hedefiyle ekiplerin sahada gece gündüz çalıştığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
Karabük’ün altyapısını güçlendirmek ve hemşehrilerimizin günlük yaşamını kolaylaştırmak adına tüm ekibimizle sahadayız. Asfalt serimlerinden yaya yollarına, çevre koruma duvarlarından sosyal donatı alanlarına kadar planladığımız yatırımları adım adım hayata geçiriyoruz. Kentimizin her mahallesinde sürdürdüğümüz bu yenileme çalışmaları, belirlenen program dahilinde kesintisiz devam edecek.”

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.