Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

CHP’li Yıldız: “Mülteciler Arasında Ayrım Yapılmamalı”

tarafından
15 Mart, 2015 13:40 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 33
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili İdris Yıldız, mülteciler arasında ayrım yapılmadan hepsinin eşit haklara sahip olması gerektiğini söyledi.

CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ordu’da yaşayan Iraklı, Afganistanlı ve Mısırlı mültecilerle birlikte basın toplantısı düzenledi. 19 Eylül Gazeteciler Derneği’nde düzenlenen toplantıya mültecilerle birlikte gelen Milletvekili Yıldız, mültecilerin yaşadığı zorlukları ve sıkıntıları anlattı. Mültecilere uygulanan koşullar arasında farklılıklar yaşandığını ifade eden Yıldız, mazlumu mazlumdan ayırmanın yanlış olduğunu vurguladı. Türk toplumunun örf ve adetlerinde mazluma yardım etmenin çok önemli bir kavram olduğunu aktaran İdris Yıldız, “Irak’ta ve Suriye’de yaşananları takip etmememiz mümkün değil. Ben Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili olarak Meclis’te bazı ifadelerde bulundum. Eğer biz mültecilere yardım yapmak istiyorsak bizim örf ve adetlerimizde bu durum var ve bunu yapmak asli görevimiz. Bizim anlayışımızda mazluma yardım etmek var ama mazlumu mazlumdan ayırmak kesinlikle yok. İşte bu durum bizim geleneklerimize uymuyor. Ordu’da yaklaşık 236 tane Iraklı mülteci, 117 tane de Afganistanlı mülteci, Mısırlı, Suriyeli ve Nijeryalı olmak üzere yaklaşık 400’ün üzerinde mülteci var. Bu mültecilerin koşulları ve şartları Suriyeli mülteciler gibi değil” dedi.

“HEPSİ EŞİT HAKLARA SAHİP OLMALI”

Suriyeli mülteciler dışında Ordu’da yaşayan mültecilerin zorluklar yaşadığına dikkat çeken Yıldız, şartların eşit olması gerektiğini belirtti. Şartların eşit olması ile Ordu’da huzur ve barışın hakim olacağını ifade eden Yıldız, “Iraklı mülteciler Birleşmiş Milletler vasıtası ile Ordu’ya gönderilmiş, ancak Iraklı mültecilerin özel problemleri ve ayrıcalıkları var. Devlet Suriyeli mültecilere çalışma izni vermesine rağmen bu durum Iraklı mülteciler için 6 ay oturmaları şartıyla veriliyor. Bu 6 ayın ardından başvurmaları gerekiyor ve ne zaman sıra gelirse o zaman çalışabiliyorlar. Iraklı mültecilerin sorunları var. Çeşitli kanallarla Ordu’ya gönderilmiş yaklaşık 200 ile 300 lira arasında kira yardımı yapılmış. Ancak artık paraları bitmiş tükenmiş, çalışmak istiyorlar. Çalışma izinleri olmadığı için çalışamıyorlar. Ordu huzur ve barışın önde gelen illerinden bir tanesi. Ordu’da huzur ve barışın bozulmaması için buna özen gösterilmesini istiyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Ekim, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 405
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te direksiyon başında kalp krizi geçirdiği öğrenilen sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, demir korkuluklara çarparak alt geçidin üzerinde askıda kaldı. Kazada yaralanan 46 yaşındaki sürücü hastaneye kaldırılarak entübe edildi.
Kaza, Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.K. (46) idaresindeki 46 ADC 450 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu demir korkuluklara çarptı. Battı-çıktıya düşmekten son anda kurtulan otomobil, korkuluklarda askıda kaldı.
Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen M.K., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Sürücünün hastanede entübe edildiği öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.