Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

ÇAKIR; KEPENKLERİ İNDİRİR MEYDANLARA İNERİZ…

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
04 Kasım, 2020 14:22 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 28
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

2 Kasım’da yapılan KARDEMİR A.Ş. Seçimli Genel Kurulunda SPK tarafından gönderilen 9 ismin yanında şirkete yıllarını vermiş olan iki aileden sadece Mustafa Yolbulan ve Kamil Güleç yer almasına
CHP İl Başkanı Abdullah Çakır sert tepki gösterdi.
Çakır’ın yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Karabük, 1937 yılında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün talimatları sonucu, ülkenin Başvekili İsmet İnönü tarafından milli kaynaklardan milli eserler üretilmesi adına temelleri atılan Demir Çelik fabrikaları ile kent olma özelliğine kavuşmuş, on binlerce İnsanımıza iş kapısı, aş kapısı olurken Ülkemize de ekonomik artı değer kazandırmıştır.
1995 Yılında Özelleştirilmesi kararı 1 TL sına DÇ Çalışanlarına, Karabük halkına, Sanayicisine verilen ve bu kentin İnsanlarının taşın altına yüreğini, vücudunu koyması ile de ayakta kalmış bugünlere kadar gelmiştir.
Geçtiğimiz dönemde SPK tarafından atanan siyasi isimlerin bir takım siyasi oyunları sonucu Karabük’lü iş adamlarını birbirlerine düşürerek Kardemir bünyesinde yönetim krizleri yaratanlar bu dönemde bir adım daha atarak 9 Yönetim Kurulu üyesinin de atanması ile 2.perde oyunu sahneye koymuşlardır.
KARDEMİR için Karabük İşçisi, Karabük Sanayicisi taşın altına elini koyarken ve İşletmelerin bacalarının tütmesini sağlarlarken bir çok yatırımlar ve modernizasyonlar ile üretimi 3 milyon tona taşıyarak modern tesisler yapılmasında öncü rol oynarken bugün ortaya konan 2.perde oyunun tüm Karabük farkındadır.
Devletleştirilecek algısı adı altında malum şirketlere peşkeş çekilmek istenmekte olduğu iddialarına CHP si İl Başkanlığı olarak bizlerde katılıyoruz.
Ve diyoruz ki…Bu kent 8 Kasım da öylesine dik bir duruş sergile de ki yine yeniden kentin kuruluşuna vesile olan KARDEMİR’İ için kepenkleri indirir, doğmamış yetimin hakkı olan fabrikaları için yeniden meydanlara iner.
Ve diyoruz ki, KARDEMİR’İ bu DEVLET 1.TL sı karşılığı Karabük halkına ve Karabük sanayicisine vermiştir, bu kentin tüm fertleri Kardemir olmazsa Karabük olmaz anlayışı ile Fabrikalarına sahip çıkmıştır.
Bundan sonrada sahip çıkacaktır.
En azından biz oynanmak istenen oyunları görmekte ve önce 1.perdesi ardından 2.perdesi sahnelenen oyunların 3.perdesine müsaade etmeyeceğiz
KARDEMİR Karabük halkının önem verdiği bir kurumdur.
Emeği olmayan bir takım İnsanların Devletin baskısı ile yukardan aşağı bir yapılanma sonrası KARDEMİR’İ ele geçirme anlayışı hakim kılınacaksa biz CHP si olarak buna dur diyecek güçteyiz ve deriz.”

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 118
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.