Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Bu Yılın İlk Kruvaziyer Gemisi Limana Demir Attı

tarafından
23 Mart, 2015 15:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 47
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Bu yılın ilk kruvaziyer gemisi Trabzon Limanı’na demir attı.

Doğu Karadeniz’e ilk kruvaziyer gemisi bugün geldi. 250 metre uzunluğundaki ’Hamburg’ adlı gemi çoğunluğu Alman vatandaşı olan 264 yolcusuyla Trabzon’a demirledi. Bahama Bandıralı kruvaziyer gemisi, Trabzon’a bu yıl gelen ilk gemi olma özelliğini taşıyor. Gelen turistler Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini gezerken gemi akşam saatlerinden Trabzon Limanı’ndan demir alarak Batum Limanı’na hareket edecek.

Batılı kurvaziyer turistleri için Doğu Karadeniz, Norveç’in fiyortları, Alaska’nın buz dağlarından daha cazip ve heyecan verici olduğunu belirten Doğu Karadeniz Kruvaziyer Platformu Kurucu Başkanı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, 17-20 Mart tarihleri arasında Miami’de dünya kruvaziyer turizminin toplandığını hatırlattı. Hacısalihoğlu, kruvaziyer turizminde yeni bir destinasyon olan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tanıtımının yapıldığını ifade ederek, “Kruvaziyer turizminde Doğu Karadeniz rotası büyük bir heyecan veriyor. Bu rotanın daha büyük tanıtımlara ihtiyacı var. Tanıtım arttıkça bölgeye gelen kruvaziyer gemi ve turist sayıları da hazla artıyor” dedi.

Kruvaziyer turizminde dünyada yeni destinasyonlar arayışının sürdüğünü ifade den Hacısalihoğlu şöyle konuştu:” Kruvaziyer turizminde yolcuların büyük bir çoğunluğu Amerikan vatandaşları oluşturuyor. Bunu Almanlar ikinci sırada takip ediyor. Bugüne kadar bilinen kruvaziyer destinasyonları batılı turistler tarafından çok sık tüketildi. Artık Karayip adaları, Norveç’in fiyortları bu müşteri potansiyeli için çok cazip değil. Bu tıkanıklığa yeni rotalar eklenmesi için düzenlenen Miami Fuarı’nda Doğu Karadeniz Bölgesi büyük heyecan yaratıyor. Bu havzada bulunan 7 ülke, 7 kültür. Ve bu havzadaki kurulan medeniyetler ve uygarlıkların izleri batılı turistlere büyük heyecan veriyor. Bölgede iklim kruvaziyer turizmi için oldukça üzün bir periyot sağlıyor. Mart ve Kasım aylarında bölgede kruvaziyer turları düzenlemek için çok uygun olduğu belirtiliyor. Bölgenin güvenli olması da artı bir değer olarak değerlendirilmektedir. Bu potansiyeli harekete geçiren ve bölgemize kazandıran Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkanına, Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’a buradan teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 147
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.