Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, Başkan Aksoy’u Ziyaret Etti

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
14 Nisan, 2017 18:06 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 19
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Pazar günü gerçekleştirilecek olan Halk Oylaması ile ilgili görüşlerini aktarmak için Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen bir toplantıda konuşmak üzere Safranbolu’ya gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Tunç, “Safranbolu gerçekten çok güzel olduğu kadar ülkemiz ve dünyada da nadir, içerisinde yaşayanlar tarafından korunabilmiş, mülkü idarecilerin koruma sürecinde aktif rol aldıkları, ender bir kent. Bizlerde bu güzel kenti pek çok yoldan takip etmekte ve gurur duymaktayız. Sayın Başkanımızın çalışmalarını da takip etmekteyiz. Gerçekleştirdiği çalışmalarla Safranbolu’yu bir dünya kenti yapmıştır. Bu nedenle ülkemiz adına kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Pazar günü gerçekleştirilecek halk oylaması ile ilgili de konuşan Tunç, böyle bir sistem değişikliğinin ilk defa sivil inisiyatif kanalıyla yüce milletin onayına sunulacağını ifade ederken şöyle devam etti:

 

“BBP kararı verirken neye dikkat etti? Bir kere geçmişine baktı. ‘Ben sisteme alternatif kurulmuş bir siyasi partiyim. Ona göre düşünmem lazım.’ dedi. Yıllardır milletime hep şunu söyledim, ‘Biz yapıcı, yol gösterici ve sorumlu bir siyasi anlayış içerisinde hareket ederiz.’ Yapıcılıktan kastımız, yanış kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın hiç fark etmiyor. Doğru kimden gelirse gelsin, eğer yanlış ortaya konmuşsa ‘istemeyiz’ mantığıyla toptancı bir reddiyeden değil. ‘Kardeşim, siz bunu bizim önümüze getiriyorsunuz ama şöyle yaparsanız daha güzel olur, daha doğru olur.’ diye yol göstererek hep siyasi hayatında bu yolu izlemiştir BBP. Sorumluluğumuz ise bugünkü tavırlarımız, düşüncelerimiz, ağzımızdan çıkan her sözün yaşadığımız süre içerisinde bir gün karşınıza geleceğinin hesabını yaparak konuşmuştur.”

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, konuklara, Safranbolu ve Safranbolu Belediyesi çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Safranbolu Belediyesi olarak en büyük amaçlarının, Safranbolu’yu dünyanın en tanınmış kentleri arasında sokmak ve Safranbolu’nun daha yaşanılır bir şehir yapmak olduğunu kaydeden Başkan Aksoy; Biz korumacılık faaliyetlerini turizmle finanse ederek, korumacılık faaliyetlerini esasa indirgeyip turizmi bunun destekleyici faktörü haline getiriyoruz. Bilindiği üzere çoğu yerde turizm korumacılığı baltalar. Buna pek çok örnek verebiliriz. Bizde bu tam tersi. Bunda hem Koruma Kurulunun burada olması hem de Belediye olarak ana maddemizin korumacılık olması büyük rol oynuyor. Bu ne bir parti ile ne de kişisel. 1970’li yıllardan bu yana bütün gelenler böyle baktıkları için Safranbolu bu günkü düzeyine gelmiştir. Burada yine Osmanlı kültürünün değişik unsurları bulunmakta. Hatta buna geleneksel İslam kültürü diyebiliriz. Örneğin yardımlaşma müessesesi, ev ahlakı, hala Safranbolu’da yaşamakta. Ya da İslam’ın şehir anlayışı nedir diye sorulduğunda gir Safranbolu’ya bak ve gör diyebilirsiniz. Yani kısaca Safranbolu’da İslam anlayışını hala birebir görebilirsiniz. Bizler Belediye olarak Safranbolu’nun bilincinde olarak çalışmalarımız hiç hız kesemeden devam ettirmekteyiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Aksoy,  BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç’a, sizin aracılığınız ile ülkemizin yaşadığı süreçte yine bu Cennet Vatanın geleceğine sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Aksoy Tunç’a SAKEM’de yapılan bir tablo hediye etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bir babanın en zor sınavı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
22 Eylül, 2026 14:04 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 423
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 3 aylık Umay Melek Kocakurt, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlanarak toprağa verildi. Jandarma eşliğinde cenaze törenine katılan tutuklu babanın bebeğinin tabutunu kucağında taşıdığı anlar yürekleri dağladı.
16 Eylül 2026 tarihinde Amasra ilçesine seyir halinde olan H.K. (73) idaresindeki 78 BL 591 plakalı otomobilin kontrolden çıkarak istinat duvarına çarptıktan sonra devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan 3 aylık Umay Melek Kocakurt tedavi gördüğü Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde dün hayatını kaybetti. İşlemlerinin ardından Atatürk Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsisi tamamlanan Umay bebeğin cenazesi memleketi Karabük‘e getirildi. Aynı kazada annesini de kaybeden talihsiz bebek için Beşbinevler Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Elif Camii’nde tören düzenlendi. Öğle vaktine müteakip kılınan cenaze namazının ardından bebek Kocakurt, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine jandarma eşliğinde katılan tutuklu baba, bebeğinin tabutunu kucağında taşırken o anlar yürekleri dağladı. Umay bebek annesi Cansu Kocakurt’un mezarının yanında toprağa verildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.