Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Başhekim Erkan Doğan istifa gerekçesini açıkladı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
27 Nisan, 2019 00:44 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 49
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Erkan Doğan istifa gerekçesini yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.
Doğan açıklamasında hakkında herhangi bir soruşturma ve inceleme olmadığını belirterek, “04 Ocak 2016 tarihinde Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine hastane yöneticisi olarak atandım. 2017 yılında Sağlık Bakanlığında gerçekleşen yeniden yapılanma sürecinde Hastane Yöneticisi unvanı kaldırıldı. Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başhekim olarak atama yapılabilmesi için mevzuaten atanacak kişinin Doçent veya Profesör olması gerekmektedir. Yardımcı Doçent (Doktor Öğretim Üyesi) unvanına sahip olduğumdan mevzuaten asaleten başhekim olarak atanmam gerçekleşmedi. Ocak 2016 tarihinden beri hastane yöneticisi/başhekim olarak yürüttüğüm görevimi, Kasım 2017 tarihinden itibaren başhekim yardımcısı kadrosuna atamam yapıldıktan sonra vekaleten başhekimlik görevimi yürütmeye devam ettim. Ocak 2019 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Doktor Öğretim Üyesi kadrosunda olan kişilerin de asaleten başhekim olarak atanabilmesi için mevzuaten yapılan düzenlemeye istinaden atanma ile ilgili engelin ortadan kalkması üzerine asaleten atanmam için başvuru yaptım. Mevzuaten, hukuki ve yasal açıdan asaleten atanmamda engel olmamasına rağmen 22 Nisan 2019 tarihinde Sağlık Bakanlığından asaleten atanmamın uygun görülmediğine dair yazıya istinaden uygun görülmediğim makamı daha fazla işgal etmemek adına 24 Nisan 2019 tarihinde Başhekim Yardımcılığı (Başhekim V.) görevimden çekilme talebimi İl sağlık Müdürlüğüne ilettim. İdari görevden ayrılma sürecim sonrası Karabük Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi çocuk kliniğinde asli unvanıma ve görevime uygun olarak hizmet vermeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Ekim, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 387
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te direksiyon başında kalp krizi geçirdiği öğrenilen sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, demir korkuluklara çarparak alt geçidin üzerinde askıda kaldı. Kazada yaralanan 46 yaşındaki sürücü hastaneye kaldırılarak entübe edildi.
Kaza, Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.K. (46) idaresindeki 46 ADC 450 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu demir korkuluklara çarptı. Battı-çıktıya düşmekten son anda kurtulan otomobil, korkuluklarda askıda kaldı.
Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen M.K., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Sürücünün hastanede entübe edildiği öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.