Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Bartın’da Cuma Hutbelerinde İşaret Dili Kullanılacak

tarafından
05 Mart, 2015 17:55 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 30
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Bartın’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında yapılan protokol kapsamında, Cuma hutbelerinde işitme engelli vatandaşlar için işaret dili kullanılacak.

Bartın ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yapılan protokolle ilgili bilgi veren İl Müftüsü Mahmut Gündüz, uygulamanın önümüzdeki haftadan itibaren Cuma günleri Şadırvan Camii’nde gerçekleştirileceğini söyledi.

Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğümüz arasında yapılan bir protokol çerçevesinde Bartın’da ilk defa olacak güzel bir işe beraberce adım atıyoruz. Bildiğiniz üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız, anayasanın verdiği görev gereği insanımızı dini anlamda bilgilendirmek ve dini hizmet sunmakla yükümlüdür. Tabi bu hizmetleri genel olarak biliyorsunuz. Bu hizmet yıllardır devam eden bir hizmettir. Ancak şu an yeni oluşumlar var. İnsanımızın tamamına hizmet götürmek gibi bir sorumluğumuz var. Bu çerçevede özelikle engelli kardeşlerimize de görev isteniliyor” diye konuştu.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE HAYIRLI BİR HİZMET YAPMAK İSTİYORUZ”

İl Müftüsü Gündüz, “İşitme engellilere hizmet verebilmek için Cuma günü ilk defa olmak üzere Bartın Şadırvan Camii’nde işitme engelli kardeşlerimize hutbeyi işaret diliyle anlatacak bir hizmete adım atacağız. Dolayısıyla aramızda yaşayan bizim bir parçamız olan işitme engelli kardeşlerimize de bu anlamda hayırlı bir hizmet yapmak istiyoruz. Cuma günü Şadırvan Camii’nde işaret dili kullanan bir arkadaşımız hutbenin yanında ayakta durarak hocanın okuduğu hutbeyi işaret diliyle oraya gelen işitme engelli kardeşlerimize anlatacak. Bu çalışma zaman içerisinde genişleyerek devam edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 186
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.