Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

BAKAN KACIR’DAN KARABÜK’E DESTEK SÖZÜ

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
21 Mart, 2025 09:08 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 52
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı 2030 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgesi ile yeni yatırım teşvik sistemini devreye alacaklarını açıkladı.
Bakan Kacır, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı aracılığıyla Karabük‘e 205 proje için 557 milyon lira katkı sağladıklarını belirtti. Önümüzdeki dönemde daha nitelikli ve yüksek katma değerli üretim konusunda demir çelik sektöründe yeni adımlar atacaklarını ifade eden Kacır, “Yine orman ürünlerinde, enerjide ve mobilya sektörlerinde Karabük‘ü çok daha güçlü şekilde destekleyeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan edeceği 2030 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgesi ile yeni yatırım teşvik sisteminin devreye alınacağını aktaran Kacır, “Yeni yatırım teşvik sisteminin en önemli unsurlarından biri yerel kalkınma hamlesi olacak. Bu çerçevede her şehrimizde dört başlığa stratejik teşvik vereceğiz. Yani halihazırda altıncı bölge illerimizde verdiğimiz teşvikten daha ileri teşvikler sunacağız. Bu başlıklar bu şehirlerin sahip olduğu potansiyeli ekonomik değere dönüştürmeye dönük başlıklar olacak. Burada da hem metal sektöründe hem ahşap ürünleri alanında yerel kalkınma hamlesi eliyle inşallah Karabük‘te yeni yatırımlara güç kazandırmayı amaçlıyor olacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Ekim, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 409
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te direksiyon başında kalp krizi geçirdiği öğrenilen sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, demir korkuluklara çarparak alt geçidin üzerinde askıda kaldı. Kazada yaralanan 46 yaşındaki sürücü hastaneye kaldırılarak entübe edildi.
Kaza, Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.K. (46) idaresindeki 46 ADC 450 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu demir korkuluklara çarptı. Battı-çıktıya düşmekten son anda kurtulan otomobil, korkuluklarda askıda kaldı.
Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen M.K., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Sürücünün hastanede entübe edildiği öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.