Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Arabuluculuk Sisteminde Yüzde 98.3 Başarı

tarafından
24 Şubat, 2015 09:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 58
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Dairesi Başkanı Hakan Öztatar, arabuluculuk sistemi ile ele alınan davalarda yüzde 98.3 oranında olumlu sonuç alındığını söyledi.

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Dairesi Başkanı Hakan Öztatar, Dünya’da 160 ülkede uygulanan Arabuluculuk sisteminin 161. ülke olarak Türkiye’de uygulanmaya başladığını ve yaygınlaştığını belirterek, “Arabuluculuk sistemi, uyuşmazlık bulunan alacak davalarında, işçi-işveren uyuşmazlıklarında, ticari uyuşmazlıklarda ve tazminat davalarında dava süresini ve maliyetini asgariye indiren ve dava yoğunluğunu hafifleten bir sistemdir. Ülkemizde de dava yoğunluğu sistemi tıkama noktasına gelmiştir. Arabuluculuk sistemi aslında bizim kültürümüzde yer olan bir uygulamadır. Ahilik sistemi buna örnek gösterilebilir. Bu sistemde aralarında anlaşmazlık bulunan taraflar hakimler tarafından arabulucu avukatlara yönlendirilebilecek veya taraflar kendileri arabulucu avukatlara giderek anlaşmazlıklarını mahkemeye taşımadan 1 ila 10 gün gibi kısa sürede çözebilecekler. İki tarafın anlaşması ile arabulucunun hazırlayacağı belge mahkeme tarafından resmiyet kazandırılarak bağlayıcı özellik kazanacaktır. Bu sistemin ülkemizdeki dava yoğunluğu önemli ölçüde hafifleteceğine inanıyorum. Örneğin İngiltere’de 1.5 milyon davadan 1 milyon 450 bini arabuluculuk sistemi ile çözüme bağlanmıştır. Ülkemizde uygulama hızla yaygınlaşmaktadır. Arabulucu avukat ayımız bin 800’e ulaştı. Geçtiğimiz yıl Arabulucular tarafından ele alınan 262 davadan 257’si olumlu sonuçlandı. Beş dava ise sonuçlandırılamadı” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 124
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.