Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

ALAPLI’DA KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEKLER CANLANDIRILACAK

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
28 Ocak, 2015 12:40 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 32
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin canlandırılması amacıyla esnafa kullandırılacak krediler de yüzde yüz faiz indirim oranı uygulanılacağı belirtildi.

Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, bakanlar kurulunun Resmi Gazetede yayınlanan kararları doğrultusunda Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara kullandırılacak krediler ile bilgiler verdi.

Karar doğrultusunda esnafa kullandırılacak krediler de yüzde yüz faiz indirim oranı uygulanılacağını belirten Gelgeç, “21 Ocak 2015 tarih ve 29243 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2015/7183 sayılı bakanlar kurulu kararı doğrultusunda, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkarlara kullandırılacak krediler, 15 Haziran 2012 tarih 28324 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan 6322 sayılı ‘Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 4. Maddesinde belirtilen geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutan meslek kolları olan, el dokuma işleri, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oymacılık ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığı’nca kabul edilen faaliyet gösteren ve ‘Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi’ sahibi Esnaf ve Sanatkarlara bu karar kapsamında 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren kullandırılacak krediler için yüzde 100 faiz indirim oranı uygulanacaktır” dedi.

Bu karar doğrultusunda imalat ve tamirat ile ilgili meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ile sanatkarlara kullandırılan krediler için yüzde 50, hizmet ile ilgili meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara kullandırılan krediler için yüzde 50 faiz indirim oranı yapılacak.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Postası 71 yaşında

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ekim, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 238
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün köklü yerel basın kuruluşlarından Karabük Postası Gazetesi, 71. yayın yılına girmesi dolayısıyla kutlama programı düzenledi.
Gazetenin yeni yerinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Kutlama programında konulan protokol üyeleri, gazetenin 70 yıllık yayın geçmişiyle kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal yaşamındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürdüğüne dikkat çekerek çalışmalarında başarılar dilediler.
Kuruluşundan bu yana Karabük’ün değişimine ve gelişimine tanıklık eden gazete, farklı kuşakların katkılarıyla yayın hayatını devam ettirerek kentin basın tarihindeki yerini koruyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.